Milde aardbeving in Surat Thani, de glazen in de kastjes rammelden

SURAT THANI:- Gistermorgen vond er een milde aardbeving in het district Ban Takhun in deze zuidelijke provincie plaat.De beving had geen invloed op de Rajjaprabha-dam of andere kleinere dammen in het gebied, gelukkig zijn er óók geen meldingen van andere schade bekend.

Khun Chaowalit Vichiraprasert, de beheerder van de Rajjaprabha Dam, zei dat de aardbevingswaarnemingsafdeling van de Thaise Meteorologische Afdeling om 6.17 uur een aardbeving met een kracht van 3,2 op de schaal van Richter registreerde, ongeveer 2 kilometer onder de grond in tambon Khao Phang, 21 kilometer ten noordoosten van de dam.

Khun Chaowalit zei dat de beving geen effect had op Rajjaprabha of andere dammen in het gebied dat wordt beheerd door de elektriciteitsopwekkingsautoriteit.  Mensen konden gerust zijn over de veiligheid van de dammen en de beveiliging van het elektriciteitsnet, zei hij.

Chamnong Sawawong, hoofd van de provinciale rampenpreventie en -beperking, zei dat mensen in Ban Takhun niet hadden gemeld de beving te voelen of enige schade op te merken.

In het noorden werd een nog kleinere aardbeving, gemeten op 1,8 op de schaal van Richter, geregistreerd met het epicentrum ongeveer 5 km onder de grond, om 3.38 uur in tambon Wawi in het Mae Suay-district van Chiang Rai.  Óók daar werd geen schade gemeld.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!