Bekende Thaise stuntman door één drugs smokkelbende in Myanmar ontvoerd

THAILAND:- De moeder van een beroemde Thaise stuntman heeft een beroep gedaan op de politie om haar ontvoerde zoon uit Myanmar naar huis te halen nadat hij bij een drugs smokkelzaak verzeild was geraakt.

De Thaise stuntman-trainer Ramai Moripunt alias  “Dan” zit opgesloten in een Birmese gevangenis nadat hij samen met twee Thaise vrienden beschuldigd werd van drugshandel.

De 40-jarige reisde op 4 januari van Laos naar Myanmar, met een vriend genaamd Chai, uit de stad Tachileik in de Shan-staat van Myanmar, en een andere genaamd A, die in Laos woonde, onder het voorwendsel een Birmese filminvesteerder te ontmoeten.

Dan arriveerde met zijn twee vrienden in de staat Wa na 8 uur reizen en wachtte op een investeerder die niet kwam opdagen.  De Thaise stuntman-trainer stond op het punt om naar huis te vertrekken, maar werd overgehaald om langer te blijven toen zijn vrienden probeerden een andere investeerder te vinden.  Maar tijdens de wachttijd werden ze allemaal gearresteerd door het Birmese leger, beschuldigd van het oplichten van 24 miljoen baht van de legerleider om drugs te kopen.  Ze werden vervolgens opgesloten in de gevangenis van Wa Self-Administered Division door het United Wa State Army.

Dan slaagde erin om zijn moeder via de LINE-applicatie op de hoogte te stellen van zijn benarde situatie, hij vertelde zijn moeder dat hij aan zijn benen was vastgeketend en gedwongen was om elke dag van 5 uur ’s ochtends tot ’s avonds te werken.  

Dan zei dat hij elke dag een kleine hoeveelheid rijst en gekookte groenten moest delen met 10-20 gevangenen en verhongert.  Hij vertelde zijn moeder dat hij uitgeput was door een combinatie van hard werken, weinig eten en ’s nachts niet slapen omdat er ratten over hem heen renden.  Dan vertelde dat hij niet het risico wilde nemen om te proberen te ontsnappen omdat hij bang is om neergeschoten te worden.

Gisteren overhandigde Dan’s moeder, Kam, een brief aan de commissaris van de Royal Thai Police, Suwat Kangyodsuk, en de assistent-commissaris van de Royal Thai Police, Surachate “Big Joke” Hakparn, met het verzoek om hulp en pleitte voor zijn onschuld, eraan toevoegend dat haar zoon werd gelokt  door vrienden die betrokken waren bij drugshandel.

Gisteren verschenen in de media berichten dat Dan naar verwachting zal worden overgebracht naar een gevangenis in een Birmese stad, ongeveer 150 kilometer parallel aan het Fang-district van de provincie Chiang Mai in het noorden van Thailand.

De 3e Legerregio van het Koninklijke Thaise Leger heeft gisteravond meer licht op de zaak geworpen en zei dat het Thailand en Myanmar Township Border Committee met Myanmar had gecoördineerd om de man te redden.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Daily News
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: Daily News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!