Thailand wil hennepproductiecentrum van Zuidoost Azië worden

BANGKOK:- De Thaise regering gaat door met plannen om van Thailand de komende vijf jaar een regionaal productiecentrum voor hennepproducten te maken, met als doel ten minste 25 miljard baht aan inkomsten te genereren.

Volgens de minister van Industrie, khun Suriya Jungrungreangkit, zal de waarde van hennep die in Thailand wordt verbouwd en geoogst naar verwachting groeien met ten minste 20.000 baht per rai, waardoor er meer banen zullen ontstaan ​​in de hele toeleveringsketen van de industrie.

Suriya voegde toe dat de stap in lijn is met de expansie van de industrie, gevoed door de versoepeling van de wettelijke beperkingen op commerciële hennep in de Verenigde Staten, Canada, Australië, de Europese Unie, China, Japan en Zuid-Korea.

Volgens de minister van Industrie was de wereldwijde hennepindustrie in 2020 142 miljard baht waard, een stijging van 22,4% ten opzichte van het voorgaande jaar.  De waarde zal naar verwachting in 2027 558 miljard baht per jaar bedragen.

Khun Thongchai Chawalitpichet van het Bureau voor industriële economie, het OIE, vertelde dat het ministerie zijn bureau ook heeft belast met het ontwikkelen van een operationeel plan om de promotie van hennep als de nieuwste marktgewas van het land te ondersteunen.  Hij zei ook dat sindsdien ten minste vier belangrijke maatregelen zijn genomen en naar verwachting zullen worden uitgevoerd na goedkeuring door alle betrokken partijen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: NNT News 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!