Thailand dringt er bij mensen op aan om het energieverbruik met 10% te verminderen, dus airco uit en maximaal 5 minuten douchen

BANGKOK:- Deze suggestie kwam van de Thaise overheid omdat de Thaise bevolking wordt geconfronteerd met economische ontberingen als gevolg van de langdurige COVID-19-pandemie en de gevolgen van het gewapende conflict tussen Rusland en Oekraïne.

De mensen in het koninkrijk wordt geadviseerd om 10% van hun dagelijkse energieverbruik te verminderen om inflatie tegen te gaan. 

De Minister van Energie, khu. Supattanapong Punmeechaow bood het spontaan dit advies aan en kondigde aan dat zijn ministerie zijn prestatierapport midden volgende maand zou publiceren.

Hij onderstreepte dat de huidige economische uitdagingen wereldwijd worden geconfronteerd en dat de regering verschillende maatregelen overweegt om de afhankelijkheid van invoer, met name brandstof, te verminderen.  De minister legde uit dat het verminderen van het verbruik van brandstof en elektriciteit met 10% de natie enorm zou helpen besparen op energiekosten.

Óók vroeg Minister Supattanapong vervolgens aan de ondernemers in het land om mee te werken aan het vinden van manieren om de productiekosten te verlagen en om de prijzen van hun producten niet onredelijk te verhogen.

Hij zei dat de inflatie dit jaar waarschijnlijk tussen de 3% en 5% zal liggen, daarbij verwijzend naar de projectie van de Bank of Thailand.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!