Thai Pavilion trekt 2,35 miljoen bezoekers

THAILAND:- Het ministerie van Digital Economy and Society (DES) prijst het Thailand-paviljoen op de World Expo in Dubai als een succes omdat het meer dan 2,35 miljoen bezoekers trok, wat goed was voor 9,8% van het totale bezoekersaantal van de beurs, waarmee het de oorspronkelijke doelstelling van 7% overtrof. De grootste beurs ter wereld, die zes maanden duurde, eindigde op 31 maart.

DES-minister Chaiwut Thanakamanusorn zegt dat het Thailand-paviljoen het meest populaire paviljoen in de Mobility Zone was en het vierde meest bezochte paviljoen na Saoedi-Arabië, Pakistan en de Verenigde Arabische Emiraten, op basis van statistieken verzameld door Google Public Review. Het toonde het potentieel en de gereedheid van Thailand op het gebied van technologie en digitale innovatie aan bezoekers van over de hele wereld.

De minister zegt dat het Thailand Paviljoen met de 2,35 miljoen bezoekers zijn doelstellingen heeft bereikt; de bezoekers waren ook onder de indruk van de Thaise kunst en cultuur die werd gepresenteerd door middel van meer dan negenhonderd r ondes van dagelijkse uitvoeringen en culturele uitwisselingsshows.

Het paviljoen bevatte een reeks speciale activiteiten georganiseerd door allianties en bood een platform voor zakelijke matching dat de kansen voor Thaise zakenondernemers uitbreidde, aldus Chaiwut. Thailand Pavilion verwelkomde internationale bezoekers, waaronder leden van de koninklijke families van de VAE, regeringsleiders, vertegenwoordigers van internationale organisaties, leidinggevenden van toonaangevende bedrijven en bezoekers van over de hele wereld.

Bovendien ontving het Thailand-paviljoen een eervolle vermelding in de categorie Editor’s Choice Award van het tijdschrift Exhibitor, dat al meer dan 30 jaar algemeen wordt erkend in de tentoonstellingsindustrie over de hele wereld.

Uit een bezoekersenquête bleek ook dat 82% van de bezoekers het Thailand-paviljoen verkoos boven de andere paviljoens, terwijl 92% zei dat ze naar Thailand wilden reizen na een bezoek aan de tentoonstelling.

De expo naar verwachting zal leiden tot nieuwe kansen en binnenkort tot concrete samenwerking met andere landen zal leiden, voorspelt de minister. ‘De Thaise regering kijkt ernaar uit om Thailand’s deelname aan de Expo 2025 Osaka Kansai te ondersteunen.’

Nuttapon Nimmanphatcharin, president en chief executive van het Digital Economy Promotion Agency (Depa), een belangrijke overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor het organiseren van het Thailand Pavilion, zegt dat de beurs de deur opende voor Thaise ondernemers en startups om hun zakelijke kansen in het Midden-Oosten te vergroten. Ook van de aanwezigen kregen ze leuke reacties.

De tentoonstelling verwelkomde ook de deelname van nieuwe generaties, waaronder Thailand Pavilion Ambassadors, jonge Thaise artiesten en het Thailand Pavilion Team, met meer dan zestig personen die Thailand vertegenwoordigden gedurende de laatste zes maanden van de Wereldtentoonstelling.

Bovendien benadrukte het paviljoen producten en digitale innovatie die door Thais zijn gemaakt met de steun van toonaangevende bedrijven. De expo bood Thailand een platform om de betrekkingen met andere landen te versterken en creëerde kansen voor Thailand om samenwerkingsprojecten uit te wisselen en te bespreken, versterkte het vertrouwen van buitenlandse bezoekers en toonde de bereidheid van het land ten aanzien van digitale transformatie en de digitale economie, aldus Nuttapon. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai Pavilion’s triumph 
Content: Dick van der Lugt
Bron: Bangkok Post BP Business

2 gedachten aan “Thai Pavilion trekt 2,35 miljoen bezoekers”

  1. Ik kan plek 4 voor Thailand zeer goed begrijpen, maar ik heb geen idee hoe Pakistan in ’s hemelsnaam in de top 3 terecht kan zijn gekomen. De overige 2 waarschijnlijk alleen maar omdat het buurlanden zijn en de meeste bezoekers uit het gastland en de 2 buurlanden kwamen. Wat voor mij resulteert in: dat de enige objectieve uitslag zou moeten zijn: Thailand op plek 1.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!