Het TMD waarschuwt voor fikse stormen in verschillende regio’s van Thailand

BANGKOK:- De Thaise weerdienst, het TMD heeft gewaarschuwd voor onweer, windstoten en zelfs hagel in de noordelijke, noordoostelijke, centrale en oostelijke regio’s van Thailand.  Dit omvat het gebied van Bangkok.  De weerdienst liet weten dat vanaf 1-2 mei een matig hogedruksysteem vanuit China zich zal uitstrekken naar het noorden en noordoosten, wat resulteert in heet tot zeer heet weer in het hogere noorden.

De weerdienst waarschuwt de mensen die in deze regio’s wonen om weg te blijven van grote bomen en onbeveiligde reclameborden.  Het zei dat boeren moeten doen wat ze kunnen om te voorkomen dat hun gewassen worden beschadigd en op de hoogte moeten blijven van de weersomstandigheden. De dienst voegde eraan toe dat al het vervoer over de weg tijdens de zomerstorm voorzichtig moet zijn.

De regio’s waar stormen worden verwacht, zijn de thuisbasis van grote steden en provincies, waaronder Bangkok, Chiang Mai en Chonburi.

Verschillende hogedruksystemen uit China lijken allerlei vreemde weerpatronen naar Thailand te brengen.  Eerder deze maand zorgde een hogedrukgebied uit China voor een griezelige koudegolf in Thailand.  Het hogedruksysteem bedekte het grootste deel van Noord-Thailand, waar de temperaturen 18-23 graden Celsius waren, wat betekent dat ze met twee tot vier graden waren gedaald.  In Bangkok daalde de temperatuur tot 21 graden Celsius.

De meteorologen in Thailand verklaarde dat dit ongewoon koud is, vooral midden in het beruchte hete seizoen van Thailand.  In het verleden hebben ongewone koude perioden in Thailand de ecosystemen van het land verstoord.  In 2021 doodde een koudegolf 10 ton vis op een viskwekerij in de noordoostelijke provincie Nakhon Phanom.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya Nieuws
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron:  Pattaya Nieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!