Thaise regering wilt niet toegeven dat de bodem van lands schatkist in zicht is

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha vroeg gisteren de vrachtwagenchauffeurs om begrip en zei dat de regering geen geld meer heeft nadat ze de dieselolieprijs maandenlang op 30 Baht per liter had bevroren.

De regeringswoordvoerder, khun Thanakorn Wangboonkongchana citeerde Prayut die zei dat hij zou willen dat vrachtwagenchauffeurs begrijpen dat de regering zich niet kan veroorloven om na 30 april door te gaan met het huidige prijsplafond voor diesel.

Khun Thanakorn zei dat Prayut verwees naar een eis van leden van de Landtransportvereniging van Thailand, die woensdag kort voor het gouvernementsgebouw bijeenkwamen om de regering te bewegen om de dieselprijs tot 30 baht te laten beperken.

Thanakorn citeerde Prayut die uitlegde dat de regering tientallen miljarden baht uit het oliefonds had uitgegeven totdat het was opgedroogd.  De regering had ook alle geleende leningen uitgegeven om de kleinhandelsprijs voor diesel vast te stellen.

“Als gevolg hiervan is dit de tijd die iedereen nodig heeft om samen te werken en de regering zal haar best doen om voor alle sectoren te zorgen”, zo citeerde de woordvoerder de premier.

Hij vertelde ook dat premier Prayut benadrukte dat de regering het resterende geld zorgvuldig zou gebruiken om te proberen de gevolgen van de olieprijscrisis te verzachten.

Prayut zei dat het Oliefonds eerder verschillende maatregelen had genomen om te proberen de olieprijzen niet te laten stijgen en dat de regering ook de dieselaccijns met 3 baht per liter had verlaagd om te proberen de prijs laag te houden.

Thanakorn zei dat de regering vanaf 1 mei zou beginnen met het verlagen van de subsidie ​​voor dieselolie. De verkoopprijs zou op de eerste dag worden aangepast naar 32 baht en stap voor stap worden verhoogd tot het maximum van 35 baht. Zonder enige subsidie ​​zou de prijs 40 Baht per liter bedragen, zo benadrukte de woordvoerder.

Hij zei dat het Uitvoerend Comité van het Brandstoffonds en het Ministerie van Energie nu maatregelen aan het opstellen zijn om de impact van de stijgende dieselprijs af te zwakken.  Ook andere overheidsinstanties zullen met oplossingen komen.

“De regering zal maatregelen nemen om de productiekosten te verlagen om de impact op mensen met een laag inkomen te minimaliseren.  Ik bevestig dat de premier en zijn regering de grieven van alle sectoren begrijpen en we zullen ons best doen om de ellende aan te pakken”, voegde de woordvoerder eraan toe.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron:  The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!