De spoorweg van Laos naar China kan de Thaise provincie Chumphon helpen zijn potentieel te verzilveren

CHUMPHON:- De spoorlijn Laos-China zal Thailand meer kansen bieden en Chumphon helpen zeer binnenkort een exportknooppunt te worden, zo verkondigde khun Alongkorn Ponlaboot, adviseur van de minister van landbouw en coöperaties.

Hij was in Chumphon namens de minister van Landbouw en Landbouwcoöperaties Chalermchai Sreeon om 1,5 miljoen gigantische zoetwatergarnalen en ander zeeleven in een kanaal in het hoofddistrict vrij te laten.

Het doel van de ceremonie is om vissers en de lokale bevolking die getroffen zijn door Covid19 pandemie te helpen en de wateren opnieuw te bevolken.

Tijdens het evenement vertelde Alongkorn dat het drie miljoen baht kostende overstromingspreventieproject in Chumphon goede vooruitgang hadden geboekt en tegen 2024 voltooid zou zijn.

Hij wees er ook op dat de provincie Chumphon een groot potentieel heeft, vooral omdat het inkomen per hoofd van de bevolking van 200.000 baht per persoon tot de top 20 van het land behoort, en voegde eraan toe dat de minister werkt aan het verhogen van het bruto provinciaal product (GPP) van Chumphon dit jaar tot 100 miljard baht, waarbij de landbouwsector de belangrijkste drijfveer is.

Afgezien van belangrijke marktgewassen zoals doerian, oliepalm, rubber, kokosnoot en koffie, zal de economie van Chumphon ook profiteren van de toeristische sector, zo verklaarde hij.

Ondertussen is het plan van Chalermchai om de economie van Chumphon te ontwikkelen vanuit drie aspecten, namelijk:

  1. Van de provincie een fruithub in het Zuiden maken.  Alongkorn zei dat de fruitexport van Thailand in de eerste 11 maanden van 2021 was gestegen en een recordhoogte bereikte van 150 miljard baht.  Vorig jaar was ook de eerste keer dat er voor 100 miljard baht aan doerians werd geëxporteerd.  Chumphon is de op één na grootste fruitleverancier in Thailand.
  2. Chumphon veranderen in een hub voor Robusta-koffie.  De minister wil de koffie-industrie in Chumphon ontwikkelen naar het voorbeeld van het in het noorden toegepaste Arabica-koffieproject.
  3. Chumphon veranderen in een poort naar het zuiden.  De provincie heeft havens die het vasteland verbinden met eilanden in de Golf van Thailand en kan dienen als startpunt voor duikers.

Alongkorn adviseerde de provincie om zich voor te bereiden op een toestroom van reizigers zodra de Covid-19-situatie verbetert.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!