Het ondergronds brengen van de communicatielijnen in Bangkok gaat volgende maand beginnen

BANGKOK:- De Nationale omroep- en televisiemaatschappij is van plan om vanaf volgende maand de beruchte verwarde bovengrondse communicatiekabels van Bangkok ondergronds te brengen.

Khun Trairat Wiriyasirikul, waarnemend secretaris-generaal van de Nationale omroep- en telecommunicatiecommissie, zei dat de NBTC het verplaatsen van de bovengrondse kabels op de wegen in Bangkok als een prioriteit beschouwt.

De operatie gaat in februari van start in samenwerking met de Bangkok Metropolitan Administration en de Metropolitan Electricity Authority. De communicatielijnen met een totale lengte van ongeveer 400 kilometer die aan elektriciteitspalen boven de wegen van Bangkok hangen, zullen ondergronds worden verplaatst, zei Trairat.

De berichtgevingen over verwarde communicatielijnen in Bangkok haalden vaak negatieve krantenkoppen toen buitenlandse beroemdheden hun foto’s namen en deze op sociale media deelden, wat de Thaise regering ertoe bracht te beloven het probleem aan te pakken.

In oktober vorig jaar nam Hollywood-acteur Russel Crowe, die in Thailand was om een ​​film te filmen, een foto van de communicatiekabels van Bangkok en plaatste deze op zijn Twitter-pagina met het onderschrift: “Bangkok droomt …”.

In 2016 plaatste Bill Gates, mede-oprichter en filantroop van Microsoft, een foto en commentaar op de verwarde kabels op zijn Facebook-pagina, maar hij verwijderde het bericht later blijkbaar omdat hij de communicatielijnen onnauwkeurig had geïdentificeerd als stroomkabels.

Trairat zei dat de NBTC na voltooiing van de operatie in Bangkok zou beginnen met het verplaatsen van communicatiekabels van in totaal zo’n 2.000 kilometer in de provincies ondergronds.  Het NBTC zal samenwerken met de Provinciale Elektriciteitsautoriteit om de kabels in de provincies af te handelen.

Hij zei dat het hele project drie jaar zou kunnen duren.

 Zodra alle communicatielijnen ondergronds gaan, zou het land er netjes uitzien in overeenstemming met het beleid van premier-generaal Prayut Chan-o-cha, voegde Trairat eraan toe.

Hij zei dat de NBTC tijdens haar vergadering op 21 januari had besloten financiële steun te verlenen voor de operatie, in navolging van een kabinetsresolutie van 23 november om de verwarde bovengrondse communicatielijnen aan te pakken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!