Het Chinese nieuwjaarsevenement in Pattaya zal alleen religieus/ceremonieel gevierd worden, géén feesten, draken dansen en shows

PATTAYA:- Hier even één korte update van uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand naar aanleiding van een eerder interview met de burgemeester van Pattaya, Sonthaya Khunplume. 

Nu is officieel bevestigd dat het Chinese Nieuwjaarsfestival dit jaar alleen ceremoniële/religieuze bijeenkomsten worden georganiseerd zonder evenementen die grote menigten bezoekers trekken, zoals parades, carnavals, festivals, vuurwerk, enz.

De burgemeester gaf gisteren een interview met de plaatselijke pers, helaas was “Snelle Jelle” onze razende reporter daar niet bij, omdat hij weer eens in de lorum was. De burgemeester verklaarde dat vanwege de aanhoudende bezorgdheid over Covid19 virus in Pattaya en omgeving, het Chinees Nieuwjaar dit jaar alleen met ceremoniële en religieuze functies met een klein publiek gevierd zou worden, geheel in lijn met de strikte Covid19voorzorgsmaatregelen zoals het dragen van mondkapjes, het bewaren van sociale afstand en temperatuurcontroles.  

In de “normale” jaren werd het Chinese Nieuwjaar groots gevierd met parades, acrobatische shows, voedselfestivals en nog veel meer.  Dit is echter al enkele jaren niet het geval vanwege Covid19 pandemie.

De stad zal echter overal in het gebied versieringen plaatsen om het nieuwe jaar te markeren. Zo heeft de gemeente de boulevard van Jomtien feestelijk versierd met de bekende Chinese rode lampionnen wat een toch een feestelijk aangezicht geeft.

De provincie Chonburi had gisteren het laagste aantal Covid-19-gevallen in drie weken, met slechts 316 nieuwe gevallen, maar gezondheidsfunctionarissen nemen nog steeds een overdreven voorzichtige benaderingen in acht.

Burgemeester Sonthaya voegde er echter aan toe dat de stad van plan is om door te gaan met plannen voor een muziekfestival in maart en een Songkran-festival in april, eraan toevoegend dat hij en de gezondheidsautoriteiten van mening zijn dat de situatie tegen die tijd sterk verbeterd moet zijn om deze evenementen te houden.  

Hij merkte WEL op dat de exacte regels en voorzorgsmaatregelen voor deze evenementen nog moesten worden vastgesteld en dat het te vroeg was om te praten over de vraag of watergevechten voor Songkran zouden worden toegestaan.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!