Verwarring over heropeningsdatum toont aan dat overheid duidelijker moet communiceren

~INSPRAAK ZONDER INZICHT, LEVERT EEN UITSPRAAK ZONDER UITZICHT~
(Discussie is goed, maar een goede beslissing vergt wel verstand van zaken)

BANGKOK:-  Minder dan twee dagen nadat premier Prayuth Chan-ocha in zijn nationale TV toespraak tot heropening van het land had opgeroepen binnen 120 dagen, trokken leden van zijn regering de exacte datum van de heropening in.

De Vice-premier en minister van Energie, Khun Supattanapong Punmeechaow zei dat de heropening 120 dagen vanaf 1 juli zal beginnen.

Andere ministers zeiden dat 120 dagen slechts een richtlijn was en dat de heropening ergens in oktober zou plaatsvinden.

Dat betekent dat niemand precies weet wanneer het land weer open gaat.

En dat is een deel van het probleem met deze regering, die sinds begin dit jaar haar Covid-19-reactie heeft doorstaan. De aanhoudende geschillen, gemengde berichten van verschillende ministeries en overheidsinstanties hebben bijgedragen aan een gebrek aan vertrouwen van het publiek in overheidsfunctionarissen en richtlijnen.  

Erger nog, het gebrek aan duidelijke berichten heeft ook voor chaos gezorgd in de openbare bureaucratie, omdat ambtenaren niet zeker weten naar wie ze precies moeten luisteren.

In dit specifieke geval kan men sceptisch zijn en het niet eens zijn met de vastgestelde heropeningsdatum, aangezien artsen hun zorgen hebben geuit.  Maar naar buiten komen en uitleggen dat het tijdsbestek van 120 dagen wordt verlengd tot 135 getuigt van misverstanden in de regering.

Duidelijke communicatie stelt bedrijven niet alleen in staat hun opening te verzetten, maar stelt mensen ook in staat hun reizen en hun dagelijks leven te plannen.  Het is geen simpele fout, maar een kwaadaardige veroorzaakt door incompetentie.

De premier moet meer doen om ervoor te zorgen dat er consistentie is binnen zijn regering en dat de berichten consistent zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke In Thailand
Bron: Thai Enquirer

Eén gedachte over “Verwarring over heropeningsdatum toont aan dat overheid duidelijker moet communiceren”

  1. Het land is kapot geen toeristen alle horica is kapot wat willen ze nog meer gooi open het land voor het nog erger wordt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!