De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft in een toespraak live op televisie gedreigd mensen op te sluiten die een coronaprik weigeren.

~ERGENS GÉÉN DOEKJES OMWINDEN~
(De waarheid onverbloemd vertellen)

MANILLA:- De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft in een toespraak live op televisie gedreigd mensen op te sluiten die een coronaprik weigeren. „De keuze is aan jou: vaccineer je of ik laat je opsluiten”, zei hij na een tegenvallende opkomst bij vaccinatiecentra in het land.

De Filipijnen zijn een van de zwaarst getroffen landen in het zuidoosten van Azië. Het totaal aantal besmettingen staat inmiddels op meer dan 1,3 miljoen; er vielen ruim 23.000 coronagerelateerde doden.

Een coronaprik is ondanks de ferme taal van president Duterte niet verplicht in het land met meer dan honderd miljoen inwoners. Gezondheidsfunctionarissen benadrukten eerder dat het om een vrijwillige stap gaat. „Begrijp me niet verkeerd, er is een crisis in dit land”, aldus Duterte. „Ik ben gewoon boos dat Filipino’s niet hebben gereageerd op de oproep van de regering.”

Tot nog toe zijn iets meer dan twee miljoen mensen gevaccineerd. Dat komt neer op slechts een paar procent van de totale bevolking, terwijl de verwachte ’kudde-immuniteit’ bereikt wordt bij een vaccinatiegraad van tussen de 70 en 90 procent. Alle vaccins zijn op de Filipijnen goedgekeurd en toegelaten: van Pfizer en Moderna tot het Russische Spoetnik V en de Chinese vaccins van Sinovac en Sinopharm.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in dagblad ‘De Telegraaf’ gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: AP
Content: Redactie TMG
Bron: Telegraaf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!