Samut Prakan stemt in om meer peperdure lantaarnpalen te kopen

~HET IS GOED RIEMEN SNIJDEN UIT ANDERMANS LEER~
(Met andermans geld kan men gemakkelijk kwistig omgaan)

SAMUT PRAKAN:- De Rachathewa Subdistrict Administrative Organization (SAO) in het Bang Phli-district van Samut Prakan heeft een budget van 68,1 miljoen THB goedgekeurd om nog eens 720 decoratieve lantaarnpalen op zonne-energie te kopen, dit ondanks controverse rond een eerdere aankoop, zo heeft een nieuwsbron bekendgemaakt.

Eerder deze maand hadden de inwoners van Samut Prakan de National Anti-Corruption Commission gevraagd om de uitbetaling van het budget door de Rachathewa SAO te onderzoeken, die naar verluidt een ongewoon hoog bedrag aan de straatlantaarnpalen hadden gespendeerd, lantaarnpalen. met sportieve ontwerpen van de mythologische Kinnari, een halve vogel,  halfvrouwelijk wezen, en uitgerust met zonnepanelen.

Het kanton  Rachathewa zou 642,6 miljoen THB hebben betaald voor 6.773 lantaarnpalen, of 94.884 THB per stuk.  Het project vermeldde Bangkok Road Lighting Co Ltd als de enige aannemer.

De president van het Rachathewa SAO, khun Songchai Nokkhamin zei eerder dat de organisatie nog steeds plannen had om extra lantaarnpalen te kopen en de aankoop niet zou uitstellen ondanks verzoeken om een ​​corruptieonderzoek.

De bron onthulde dat tijdens de laatste Rachathewa SAO-bijeenkomst 15 leden voor de aankoop stemden, vijf tegen en vier onthielden zich van stemming, wat leidde tot de motie die de aankoop van nog eens 720 van de controversiële lantaarnpalen goedkeurde.

“De lantaarnpalen zullen niet alleen voor verlichting zorgen, maar zullen ook het imago van de buurt verbeteren, aangezien Rachathewa op Suvarnabhumi Airport ligt, een toegangspoort tot Thailand”, zo betoogde hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!