UPDATE | Politie Koh Samui denkt dat ze meesterbreinen achter de sloopdiefstal van een gesloten hotel gepakt te hebben.

SURAT THANI: Nog drie verdachten, van wie twee vermoedelijk het brein waren, zijn gearresteerd in verband met de plundering van 400 items ter waarde van 14 miljoen baht uit een verlaten hotel op Koh Samui, zo de politie weten. 

De arrestaties volgden op de uitvoering van een huiszoekingsbevel in een magazijn dat onder de naam Natcha Nophokiew op het zuidelijke vakantie-eiland wordt geëxploiteerd. De politie heeft goederen gevonden die vermoedelijk zijn gestolen uit Chaweng Blue Lagoon The Teak Wing Hotel in Tambon Bor Phut, zo vertelde politiechef Yuthana Sirisombat van bureau Bor Phut.

LEES ÓÓK> https://ollekebolleke.info/zes-thaise-mensen-gearresteerd-voor-het-plunderen-van-luxe-hotel-in-zuid-thailand-gelegen-kho-samui/

Volgens de politie hadden Khun Natcha, 31, en khu. Chaisak Chanchaem, 50, het plan hadden bedacht om in te breken in het hotel nabij het strand van Chaweng. Slechts één van de negen, geïdentificeerd als Phakjira Payooncharn, 42, was niet direct betrokken bij de plundering, maar was een koper van de gestolen items. 

Alle negen worden verdacht van ernstige diefstal met een boete van maximaal 140.000 baht en/of een gevangenisstraf van maximaal zeven jaar. De politie zegt dat degenen die inbraken in de compound 381 items uit de gebouwen en kamers hebben gestolen – alles van liften tot toiletten, doucheverwarmers, bedrading, tot aan lampen en gordijnen aan toe.

De eigenaar van het 400 miljoen baht-hotel met 348 kamers had eerder schatte de schade van de diefstal op 70 miljoen baht.

Khun Ratchaporn Poonsawat, voorzitter van de Koh Samui Tourism Association, prees de politie voor hun onderzoek, maar zei dat hij er niet zeker van was dat alle betrokkenen waren opgepakt.

Het onderzoek loopt verder!

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bor Phut police 

Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!