Zes Thaise mensen gearresteerd voor het plunderen van luxe hotel in Zuid-Thailand gelegen Kho Samui

SURAT THANI:- Op Kho Samui zijn zes mensen gearresteerd nadat ze een verlaten hotel tot op de grond gestript hadden, volgens insiders zou de schade om en nabij de 70 miljoen baht zijn. Kolonel Yuthana Sirisombat, hoofd van het politiebureau van Bor Phut, zei dat Chaweng Blue Lagoon Hotel bij het strand van Chaweng in tambon Chaweng totaal gestript was en dat hij zoiets nooit eerder had meegemaakt.

De eigenaar van het 400 miljoen baht kostende hotel met 348 kamers had het hotel gesloten en op slot gedaan toen de Covid19 pandemie toesloeg. Het contract met de eerste ontwikkelaar en huurder liep twee jaar geleden af. 

Het hotel bevindt zich op een privéterrein en was van buitenaf niet te zien. Daarom werd de plundering pas lang nadat het had plaatsgevonden ontdekt, zo verklaarde kolonel Yuthana.

De dieven namen alles wat los en vast zat uit het hotel. Dit omvatte de liften, toiletten, doucheverwarmers, gordijnen, bedrading, stopcontacten, airconditioners, pompen, ramen, deuren, tafels, stoelen, bedden en lampen. Het enige dat overbleef was het casco.

De vermiste goederen hadden een waarde van ongeveer 70 miljoen baht. Pol kolonel Yuthana zei dat zes verdachten waren gearresteerd en dat de politie op jacht was naar anderen die vermoedelijk ook betrokken waren. 

De hoofdcommissaris van Surat Thani, generaal Sathit Polpinit maakte bekend dat de verdachten allemaal lokale mensen waren. De recherche had geen enkel verband met een externe criminele bende kunnen ontdekken.

De politie controleerde direct andere hotels op het eiland die óók waren afgesloten en verlaten, om erachter te komen of deze ook waren geplunderd, zo vertelde hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan,i maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Supapong Chaolan
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Der-Farang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!