UPDATE | De eigenaar van de  Sriracha Tiger Zoo ontkent permanente sluiting en onthult nieuwe plannen

~DE RAVEN ZULLEN HET UITBRENGEN~
(De waarheid komt hoe dan ook aan het licht)

CHONBURI:- De eigenaar van Sriracha Tiger Zoo heeft gisteren een bericht op zijn Facebook-pagina geplaatst waarin hij ontkent dat de dierentuin permanent wordt gesloten.

De man, Khun Sumeth Panyasakhon, die 10 jaar geleden de Sriracha Tiger Zoo in de provincie Chonburi overnam, verkondigde nu dat de dierentuin 14 dagen gesloten zou worden om te voldoen aan de maatregelen van de Chonburi Communicable Disease Control Committee om de verspreiding van het Covid19 virus tegen te gaan. 

Hij schreef dat het Facebook-bericht van de algemeen directeur van de dierentuin over permanente sluiting niet waar was, en voegde eraan toe dat hij de dierentuin zou blijven exploiteren, zelfs als de leidinggevenden van de dierentuin dat niet willen.

Vrijdag had de algemeen directeur van de dierentuin, khun Wasan Temsiriphong, op zijn Facebook-pagina gepost dat de dierentuin na 24 jaar in bedrijf was, vanaf vrijdag definitief gesloten was.  Hij zei in de post dat het management maandag een vergadering zou houden met het personeel om de redenen voor het faillissement te bespreken.

Khun Sumeth onthulde echter nieuwe plannen om de dierentuin levensvatbaar te maken.

 “We hebben een idee om de dierentuin te renoveren om er een one-stop toeristische attractie van te maken, waaronder een winkelcentrum, restaurants en coffeeshops om Thaise toeristen aan te trekken,” zei hij.

 Hij voegde eraan toe dat Covid-19 ervoor had gezorgd dat de internationale verkoop van krokodillenproducten met meer dan 50 procent was gedaald, maar dat de binnenlandse verkoop het bedrijf in staat stelde om salarissen aan zijn werknemers te betalen. Het bedrijf verleent 70 procent korting bood op zijn producten, zoals tassen van krokodillenleer, vlees en voedingssupplementen, om ook de binnenlandse verkoop te stimuleren.

“Nadat de Facebook-post van de dierentuin viraal ging, hebben we de leidinggevenden van de dierentuin geïnformeerd dat ze het bericht moesten verwijderen,” zei hij.

“We zullen goed voor de dieren en medewerkers zorgen totdat de dierentuin weer open kan.”

De Sriracha Tiger Zoo, gelegen in het subdistrict Nong Kham, opende zijn deuren op 23 april 1997. De dierentuin van 250 rai werd beroemd als de grootste faciliteit ter wereld die Bengaalse tijgers fokte en fokte.  De dierentuin biedt naast tijgers ook talentenjachten van veel dieren, zoals krokodillen, olifanten en varkens.  Er zijn ook tentoonstellingszones voor kamelen, gevlekte herten, konijnen en meer.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!