Nigeriaan en Thaise vrouw in Pattaya wegens romantiek zwendel opgepakt, de Nigeriaanse man sprong uit raam om aan politie te ontsnappen

~NIEUWSFLITS~

PATTAYA:- Een Nigeriaanse man en een 23-jarige Thaise vrouw, werden eerder deze week in de omgeving van Pattaya gearresteerd, nadat ze naar verluidt gezamenlijk aan een online romance-zwendel in Thailand schuldig hadden gemaakt.

Het duo, Robinson Ibuka Ade en Thidarat Biraban, werd gezocht door het arrestatiebevel van de Thaise correctionele rechtbank op beschuldiging van deelname aan fraude en het importeren van vervalste gegevens in een computersysteem.  Bij hun arrestatie werd er door de Thaise politie 148.000 Thaise baht, 2.000 Amerikaanse dollar (cash) in beslag genomen.

De arrestatie vond plaats nadat een slachtoffer in Nakhon Sri Thammarat een klacht had ingediend waarin stond dat ze 905.000 baht hadden verloren van een Instagram-accountgebruiker, “davilalinda720”, die beweerde dat hij een Amerikaanse soldaat was die in Syrië had gevochten.  De rekeninghouder zou het slachtoffer vervolgens misleiden om meerdere keren een groot bedrag over te maken.

Volgens het eerste onderzoek beweerden ten minste 40 slachtoffers die soortgelijke meldingen hadden gedaan op het politiebureau van Don Mueng dat ze waren opgelicht door hetzelfde Instagram-account en in totaal 112.000 baht hadden verloren.  De politie heeft vervolgens een arrestatiebevel bij de correctionele rechtbank van Bangkok aangevraagd.

Uit het onderzoek bleek toen dat de rekeninghouder in een flat in Pattaya woonde.  De Nigeriaanse verdachte werd in een appartement ontdekt.  Hij werd uiteindelijk gearresteerd toen hij probeerde te ontsnappen en sprong/viel van het balkon van de derde verdieping van het gebouw.  Hij werd onmiddellijk door de politie op de grond buiten het appartement gepakt.  De Thaise Thidarat  was ook in het appartement aanwezig, zij had in allerijl 51.000 baht onder haar kleding verstopt en stond op het punt met de noorderzon te verdwijnen, helaas voor haar, de politie hield ook haar aan.

Het paar is in hechtenis genomen en naar het politiebureau van Don Muang gebracht, onderwijl is de politie bezig met andere slachtoffers te ondervragen om deze oplichtingszaak helemaal rond te krijgen.

En de Robinson Ibuka Ade moest medische behandeling voor zijn val ondergaan die hij volgens de politie zonder ernstige verwondingen overleefd heeft.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Eén gedachte over “Nigeriaan en Thaise vrouw in Pattaya wegens romantiek zwendel opgepakt, de Nigeriaanse man sprong uit raam om aan politie te ontsnappen”

  1. Lekker langggggg opsluiten !!!
    Waarom denken zoveel figuren dat ze in Thailand ongestraft of heel makkelijk allerlei criminele activiteiten kunnen uitvreten ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!