De burgemeester van Pattaya blijft bij het plan om tegen 1 september buitenlandse gevaccineerde toeristen in zijn stad te ontvangen.

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- De burgemeester van Pattaya, Khun Sonthaya Khunplume, heeft gisteren, 7 juli, een ontmoeting gehad met zijn loco-burgemeesters en relevante toeristische agentschappen in Pattaya om de heropening van de stad voor buitenlandse gevaccineerde toeristen te bespreken zonder een strikte veertiendaagse quarantaine, zoals Op Phuket (en binnenkort Surat Thani) in te stellen.

Volgens de burgemeester van Pattaya is de stad van plan om in september open te gaan voor buitenlandse gevaccineerde toeristen in een programma dat vergelijkbaar is met het Samui Plus-programma.  

Ze hebben ook de mogelijkheid onderzocht om Koh Larn te gebruiken, waar de meerderheid van de bevolking wordt gevaccineerd, zoals een Sandbox, hoewel het niet bekend is of dit deel zal uitmaken van het definitieve plan.  

Hoe dan ook, het plan is om het eiland op de een of andere manier als onderdeel van het programma te gebruiken, zelfs als het voor goedgekeurde “verzegelde route” -reizen is als onderdeel van het toerismeplan.  Over dat voorstel kunt u hier iets lezen.

De burgemeester verklaarde dat het plan nog steeds afhankelijk was van het vaccineren van 70% van Pattaya met ten minste een eerste dosis van een Covid19 vaccin, waarvan critici voortdurend online hebben verklaard dat ze dat onwaarschijnlijk achten op basis van de huidige staat van vaccinatie in Pattaya.  De burgemeester heeft echter meerdere keren verklaard dat vaccins, waaronder vaccins die particulier besteld zijn door Pattaya City, “binnenkort” beschikbaar zouden zijn zonder een specifieke datum te geven, en dat de stad over de logistiek, het personeel en de infrastructuur beschikt om snel te vaccineren.  Het laatste deel, tenminste, zelfs enkele van de meest trouwe critici zijn het online eens, het is het aanbod dat het probleem is.

De exacte details over het plan om de stad te heropenen zijn niet vrijgegeven en bevinden zich nog in de vroege planningsfase, maar volgens de burgemeester werkt Pattaya samen met de TAT om het plan te presenteren aan de Nationale Veiligheidsraad en het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, in de zeer nabije toekomst.  

Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand merkt “bescheiden” op dat dit niet de “grote heropening” van Pattaya zou betekenen en waarschijnlijk net zoveel regels en voorschriften zou hebben voor aankomsten vergelijkbaar met Phuket en Surat Thani.  Er is ook geen garantie dat de beroemde nachtleven- en amusementsindustrie van Pattaya, die nu ongeveer drie maanden gesloten is, opnieuw zou mogen openen voor een geplande terugkeer van buitenlandse gevaccineerde toeristen.

We zullen meer updates geven naarmate er meer informatie wordt vrijgegeven, volgens de burgemeester zou dit in de komende weken moeten gaan gebeuren.

Ondertussen vecht de provincie  Chonburi iedere dag tegen honderden Covid19 infecties per dag, hoewel de overgrote meerderheid zich in bouwkampen, markten en fabrieken bevindt waar arbeiders, velen van hen migrerende arbeiders, in dichtbevolkte gemeenschappen voordoen.

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!