Na een drankje met cannabis gedronken te hebben, verdwenen twee Thais achter de tralies van een politiebureau van Maleisië

SATUN:- Daar werden twee Thaise burgerrechten drie dagen bij een Maleisische grenscontrolepost in de buurt van de provincie Satun vastgehouden nadat ze drankjes met cannabis hadden verorberd voordat ze naar Maleisië gingen.

Kolonel Thanison Sangtarnang, hoofdinspecteur van het immigratiebureau Satun, zei dat de twee vorige week met hun auto de grens in het Khuan Don-district overreden om daar te winkelen en in Maleisië goedkope benzine te tanken.

“Voordat ze vertrokken, stopten ze bij een supermarkt om koude dranken te kopen”, zei Pol Col Thanison.  “De drankjes hadden cannabis als ingrediënt.”

Hij zei dat mannen niet het besef hadden, dat ze daarna positief op drugs getest konden worden. De heren werden beschuldigd van het gebruik van drugs en belandde drie dagen achter de tralies en kreeg elk een boete van ongeveer 50.000 baht, zei hij.  Ze zijn inmiddels teruggekeerd naar Thailand.

Kolonel Thanison zei dat Thais die naar Maleisië willen oversteken, moeten begrijpen dat cannabis daar nog steeds als een verdovend middel wordt beschouwd.  Volgens de Maleisische wet riskeren degenen die meer dan 50 gram cannabis bij zich hebben 10 jaar gevangenisstraf, terwijl degenen met meer dan 200 gram de doodstraf kunnen krijgen, zei hij.

De Thaise Vereniging voor landelijke artsen plaatste een waarschuwing op haar Facebook-pagina voor cannabisgebruikers die naar het buitenland reizen.  Het zei dat cannabisverbindingen, met name tetrahydrocannabinol (THC), kunnen worden gedetecteerd via een urinetest, afhankelijk van de gebruiksfrequentie.

De waarschuwing zei dat bij niet-reguliere rokers de verbinding twee tot vijf dagen in het lichaam te traceren is, zodat hun urine in die periode positief zou testen

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!