De toeristische autoriteit van Thailand komt met “Dark Sky Parks” als toeristische attracties

BANGKOK:- De toeristische autoriteit van Thailand, het TAT, heeft in samenwerking met het Nationaal astronomisch onderzoeksinstituut van Thailand onlangs aangekondigd dat het 12 locaties heeft geregistreerd als zgn. Dark Sky Parks. 

Ter gelegenheid van de campagne lanceerde het TAT een gids met het thema Dark Sky Tourism om binnenlandse reizen aan te moedigen, vooral aan het einde van het regenseizoen en het begin van de winter of het ‘koele’ seizoen.

 Er zijn 12 locaties in heel Thailand geregistreerd als “Dark Sky Communities” (gebieden zonder veel lichtvervuiling) en “Dark Sky Properties” (privégebieden zoals resorts, hotels en boerderijen). 

Deze omvatten:
Het Huai Nam Dang National Park in Chiang Mai, het Pha Taem National Park in Ubon Ratchathani, het Phu Khieo Wildlife Sanctuary in Chaiyaphum, het Pa Hin Ngam National Park in Chaiyaphum, het Phu Laenkha National Park in Chaiyaphum, het On Tai Municipality in Chiang Mai, Het Alcidini Winery in Nakhon Ratchasima, Het Rain Tree Residence Hotel in Nakhon Ratchasima, De Muaklek ATV-racebaan in Saraburi, het Baan Rai Yai Chaplu Resort in Saraburi, het The Piano Resort in Nakhon Ratchasima en de Gran Monte Vineyard and Winery in Nakhon Ratchasima?

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand  
Bron: TAT 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!