Japan onder vuur voor het geven van militaire trainingen aan Myanmarese cadetten 

JAPAN:- De Human Rights Watch organisatie roept de Japanse regering op om te stoppen met het opleiden van cadetten uit het Myanmarese leger via het studieprogramma van het ministerie van Defensie in het buitenland.  De oproepen volgen op de staatsgreep van 1 februari waarbij het staatsleger van Myanmar de burgerregering overnam en de democratisch gekozen leiders vasthield.

De Nationale Defensie Academie van Japan ontvangt naar verluidt acht militaire cadetten uit Myanmar voor haar programma met training in gevechten en wapens.

Sinds het leger op 1 februari aan de macht kwam, zijn Japanse burgers samen met het volk van Myanmar in opstand gekomen tijdens de anti-coup-protesten in de straten van Tokio om de staatsgreep te veroordelen.

De Azië-programmafunctionaris bij Human Rights Watch, Teppei Kasai, zegt dat het “verbijsterend” is dat Japan na de staatsgreep militaire training geeft aan cadetten uit Myanmar.

“Het is verbijsterend dat Japan militaire training geeft aan Myanmarese cadetten terwijl zijn strijdkrachten misdaden tegen de menselijkheid begaan tegen het Myanmarese volk… De Japanse regering zou het programma en alle andere banden met het Myanmarese leger onmiddellijk moeten opschorten.”

Volgens Kawasaki accepteert Japan sinds 2015 cadetten uit Myanmar op grond van artikel 100 van de Self-Defense Forces Act, die het mogelijk maakt dat buitenlanders worden opgeleid en opgeleid in faciliteiten van het ministerie van Defensie, waaronder de academie, met de goedkeuring van de minister van Defensie om  pronken met zijn gevechtsvaardigheden.

Human Rights Watch voegde eraan toe dat er in het hele land meer dan 1.300 mensen zijn gedood.  Sinds 1 februari zijn bijna 10.000 mensen gearresteerd door het leger en de politie van de junta, honderden naar de gevangenis en 75 doden, waaronder twee kinderen.  Die moorden, martelingen en seksueel geweld op grote schaal zijn allemaal erkend als misdaden tegen de menselijkheid.

In de verklaring van gisteren, stond geschreven dat Japan Australië zou moeten volgen, dat zijn militaire samenwerking met Myanmar heeft opgeschort vanwege het dodelijke optreden van het leger tegen anti-coup-demonstranten.

Het leger van Myanmar heeft in augustus 2017 wijdverbreide wreedheden begaan tegen de etnische Rohingya in de staat Rakhine, twee jaar nadat het Japanse trainingsprogramma was begonnen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: businesslike
Content: Olleke Bolleke in West Thailand
Bron: businesslike.Co.zo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!