Drinkwater-fabriek in de Noordoost Thailand genoodzaakt om zijn activiteiten stop te zetten na een visje in verzegelde watercontainer te hebben gevonden

UBON RATCHATHANI:- Een drinkwaterfabriek in de Isaan-regio in Thailand is gedwongen tijdelijk te sluiten nadat een zwemmende Siamese kempvis in een verzegelde watercontainer van 10 liter werd aangetroffen.

De fabriek in Ubon Ratchathani moet haar activiteiten stopzetten totdat ze een vergunning heeft gekregen van de Thai Food and Drug Administration.

Een klant in een nabijgelegen dorp ontdekte de kleine vis die in een afgesloten kan met drinkwater zwom en plaatste een video op sociale media.  Sommigen grapten dat als de vis leeft en gezond is, het water veilig moet zijn voor mensen om te drinken.

Het volksgezondheidsbureau van Ubon Ratchathani zegt dat het water afkomstig was van een lokale fabrikant in de Baan Talad-gemeenschap.  Het Bureau voor consumentenbescherming en de provinciale volksgezondheidsfunctionarissen bezochten de fabriek na de klacht van de klant en beval de fabriek tijdelijk te sluiten om het productieproces te verbeteren en alle verkopen stop te zetten totdat ze door de Thaise FDA gecertificeerd zijn.

De drinkwaterfabriek wordt ondersteund door een budget van een overheidsproject dat tot doel heeft lokale bedrijven een boost te geven.  Het produceert ongeveer 12.000 liter water per dag gefilterd uit een leidingwatersysteem en wordt voornamelijk verkocht aan mensen binnen een gemeenschap.  De watercontainers worden hergebruikt en de fabrikant beweert naar verluidt dat een gerecyclede container mogelijk niet goed is schoongemaakt, waardoor er op de een of andere manier een levende vis in is achtergebleven.

Een lokale bewoners zei dat mensen nog steeds water van de lokale fabriek moeten kopen, maar ze willen wel dat het bedrijf voorzichtiger is als het gaat om hygiëne.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS World
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!