Het beddentekort in Groot Bangkok noopt tot nieuw isolatieplan

~JE GAAT ERMEE NAAR BED EN JE STAAT ERMEE OP~
(Het houdt ons constant bezig)

BANGKOK:- Het thuis isoleren kan het tekort aan ziekenhuisbedden in het koninkrijk helpen verminderen, maar sommige Covid-19-patiënten maken zich zorgen omdat de ziekte plotseling dodelijk kan worden.

 “Het duurde maar zeven dagen voordat mijn vrouw van hoesten aan een longontsteking kwam te overlijden en ik op de intensive care afdeling van het ziekenhuis belandde, zo vertelde een herstel Covid19patiënt die vroeg om alleen geïdentificeerd te worden als Tong  .

 “Covid-19 is erg gevaarlijk. Het kan zich snel ontwikkelen tot een ernstige aandoening”, aldus Khun Tong.  “We kunnen het niet en mogen het NIET onderschatten.”

Terwijl het ministerie van Volksgezondheid zich voorbereidt op de uitrol van zijn thuisisolatieproject voor Covid19 patiënten die weinig tot geen symptomen vertonen, meent Khun Tong dat het plan riskant is omdat de toestand van een patiënt snel kan verslechteren, en zonder nauwlettend toezicht door medisch personeel kan de ziekte  dodelijk zijn.

Het ministerie moedigt sommige Covid19 patiënten aan om thuis te herstellen als reactie op het beddentekort in het koninkrijk.  Het door technologie ondersteunde thuisisolatieprogramma voor milde of asymptomatische Covid19 patiënten zal volgens de afdeling Medische Diensten van het ministerie voldoen aan de behandelingsnormen van het ziekenhuis.

Sinds april zijn meer dan 200.000 mensen besmet met het coronavirus en worden er nog bijna 50.000 behandeld in ziekenhuizen en veldhospitalen.

De zorg en behandeling van de patiënten in dit project omvat regelmatige medische controles via telegeneeskundediensten.  De nodige medische apparatuur en gratis dagelijkse maaltijden worden thuis bezorgd bij de patiënten.

 “Ik zou willen voorstellen dat het medische team heel voorzichtig is bij het selecteren van patiënten die geschikt zijn voor thuisbehandeling,” aldus Khun Tong.

“Het is waar dat sommige patiënten slechts zeer milde symptomen hebben, maar er is nog steeds een aanzienlijk risico dat de ziekte escaleert. [Patiënten] kunnen ook anderen besmetten – degenen die bij hen wonen.”

Volgens dr. Manus Potaporn, plv. hoofd van de afdeling Medische Wetenschappen van het ministerie, heeft de afdeling richtlijnen uitgevaardigd voor thuisisolatie voor Covid-19-patiënten met milde of geen symptomen.

Hij zei dat patiënten die in aanmerking komen voor het project geen chronische ziekten mogen hebben en jonger dan 60 moeten zijn.

Momenteel worden patiënten in Bangkok – waar de tekorten aan ziekenhuisbedden het ernstigst zijn – het doelwit van het thuisisolatieproject.

 Dr. Manus zei dat thuisisolatie niet de primaire methode voor medische behandeling zou moeten zijn, maar een optie is voor patiënten, hoewel het niet voor iedereen geschikt is.

Hij voegde eraan toe dat zijn afdeling ook samenwerkt met de Bangkok Metropolitan Administration om een ​​gemeenschapsproject op te zetten waarmee geïnfecteerde patiënten zich kunnen isoleren in scholen of tempels, indien goedgekeurd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!