CP Foods zet zich in voor het bestrijden van ontbossing in hun hele toeleveringsketen

~DE WEG NAAR DE HEL IS GEPLAVEID MET GOEDE VOORNEMENS~
(Goede voornemens hebben zonder ze daadwerkelijk uit te voeren)

BANGKOK:- De Charoen Pokphand Foods PCL (CP Foods) heeft gezworen de biodiversiteit te beschermen, te herstellen en te behouden, evenals ontbossing in de hele toeleveringsketen te bestrijden, en haar missie te voltooien om een ​​”koolstofarme organisatie” te worden voor voedselzekerheid en de goede gezondheid van de consumenten wereldwijd.

 “Het conglomeraat heeft het doel gesteld dat stoppen van ontbossen en bevorderen van de biodiversiteit in 2030 moet zijn bereikt, daarmee bevestigt het bedrijf haar sociale verantwoordelijkheid, dat wordt uitgeoefend door het ‘Balance of Nature’-strategie – een van de drie organisatorische pijlers die duurzaamheidspraktijken ondersteunen, waaronder ook voedselzekerheid,  en een zelfvoorzienende samenleving,” zo verklaarde khun Prasit Boondoungprasert, directeur van CP Foods.

De verbintenis heeft betrekking op alle partijen in de toeleveringsketen en verplicht iedereen om voedsel te produceren zonder het milieu te schaden, ter ondersteuning van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties.  De overeenkomst omvat CP Foods en al haar dochterondernemingen die voederfabrieken, dierbedrijven (vee en aquacultuur) en levensmiddelenbedrijven (productie en distributie van voedsel) exploiteren, evenals leveranciers van landbouwgrondstoffen zoals maïs, vismeel, palmolie, sojabonen en  tapioca.

CP Foods heeft ook het “Self-Sufficient Farmers, Sustainable Corn Project” geïmplementeerd om kennis te ondersteunen en te delen met maïstelers in Thailand, om hen uit te rusten met academische kennis die minder gebruik van chemicaliën ondersteunt en helpt bij het bestrijden van negatieve effecten op het klimaat.

Bovendien zijn CP Foods en haar leveranciers overeengekomen om bosaantasting aan te pakken door middel van een verantwoorde inkoop en transparant traceerbaarheidssysteem.  Op dit moment bereikt CP Foods zijn doel om 100% traceerbaarheid van maïs te bereiken, afkomstig van plantages die legale landeigendommen hebben maar zich niet in bosgebieden bevinden, met behulp van een proces dat wordt ondersteund door satellietbeeldtechnologie.

 CP Foods heeft de Biodiversiteitsbeheerplannen ontwikkeld om de traceerbaarheidsefficiëntie van leveranciers te bewaken en om klanten te verzekeren dat haar producten geen materialen uit aangetaste bosgebieden bevatten.  CP Foods heeft ook de activiteiten en traceerbaarheidspraktijken van leveranciers beoordeeld.

 “CP Foods beseft het belang van natuurlijke hulpbronnen en het behoud van biodiversiteit, aangezien zij de basis vormen van de voedselvoorzieningsketen en voedselzekerheid.  De Biodiversity and Zero Deforestation Commitment werd aangekondigd vanwege dit besef,” aldus Prasit.

Bovendien heeft CP Foods deelgenomen aan het behoud, de bescherming en het herstel van bosgebieden en mangrovebossen om de biodiversiteit te vergroten door middel van verschillende projecten, waaronder het CPF Rak Ni-Ves-project in het Pasak-stroomgebied, Khao Phraya Doen Tong, in de provincie Lopburi;  en het CPF Grow-Share-Protect Mangrove Forestation Project dat betrekking heeft op mangrovebebossing in de provincies Rayong, Samut Sakhon, Chumphon, Songkhla en Phang Nga.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!