De Thaise minister van Volksgezondheid houdt voet bij stuk inzake de decriminalisering of her classificeren van cannabis

BANGKOK:- De Thaise minister van Volksgezondheid en leider van de Bhumjaithai-partij, Khun Anutin Charnvirakul reageerden verder op de verklaring van oppositiepartijen om de huidige marihuana- en hennepwet van de volksgezondheid te schrappen en de plant opnieuw te categoriseren als een verdovend middel totdat het wetsontwerp werd aangenomen, wat maanden zou kunnen duren vanwege de huidige patstelling.

Khun Anutin verklaarde dat het niet mogelijk is om cannabis opnieuw te classificeren als verdovend middel en dat de tijdelijke wetten voor marihuana, zoals een verkoopverbod voor mensen onder de twintig, al correct werden uitgevoerd na een resolutie van de Narcotics Control Board (NACC), zoals voorgesteld aan hem als de minister van Volksgezondheid.

Anutin verklaarde het volgende: “We hebben al volksgezondheidsvoorschriften voor marihuana die nog steeds van kracht zijn, zoals voorschriften die roken in het openbaar verbieden onder hinderlijke rookverordeningen. We hebben al een bezwaar voorbereid om de huidige decriminaliseringsperiode te beëindigen of cannabis opnieuw te classificeren als verdovend middel toen het wetsontwerp in het parlement werd ingediend. Dit is een van de redenen waarom het ministerie van Volksgezondheid de aankondiging van de ontwerpwet over het gebruik van marihuana moet bespoedigen.

“Als we cannabis herclassificeren als een verdovend middel, zelfs tijdelijk, waardoor mogelijke verlengde gevangenisstraffen en hoge boetes worden teruggebracht:

Moeten we dan alle eerder vrijgelaten gevangenen die beschuldigd worden van marihuana-gerelateerde zaken opnieuw in de gevangenis zetten? 

Moeten we dan de miljoenen Thais achtervolgen met één plant en ze in de gevangenis gooien? 

Zouden we elke plantage in het land moeten sluiten, ongeacht gebruik of doel, met gevolgen voor meer dan een miljoen Thais? 

Zouden tienduizenden nieuwe bedrijven moeten sluiten, waardoor Thais werkloos zouden worden? Zouden deze mensen dan ook crimineel zijn, al is het maar tijdelijk? 

En er zouden nog veel meer dingen opnieuw geïnterpreteerd moeten worden als we naar de oppositie zouden luisteren en van cannabis weer een verdovend middel zouden maken. Achteruit gaan is geen optie.”

Anutin vertelde de tegen de verzamelde pers ook dat hij de plaatsvervangend leider van de Democratische Partij, Satit Pitutacha, zou ontmoeten na de benoeming van de plaatsvervangend leider om een ​​wederzijds begrip te creëren na het conflict tussen de Bhumjaithai-partij en de Democratische Partij over de Cannabis and Hemp Draft Act.

Anutin vertelde tegen de verzamelde dat er geen persoonlijke meningsverschillen waren, maar dat het eerder ging om de beslissing van elke politieke partij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TPN News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!