Grafschenners plunderen graven in Oost-Thailand op zoek naar winnende lotnummers

CHONBURI:- Gistermorgen in alle vroegte heeft een bende geldbeluste loterijfanaten om 04:00 uur een verzameld graf, voor overleden mensen zonder familie, op een begraafplaats in het hoofddistrict in de provincie Chonburi geplunderd.

De groep was op zoek naar de winnende nummers van de nationale loterijtrekking van vandaag, zoals blijkt uit de wierook en apparatuur die worden gebruikt bij loterijrituelen die overal op het toneel te vinden zijn.

Midden in de nacht vond de beheerder van Stichting Traikhun Memorial Cemetery, khun Den Thammawohan twee openstaande graven.  Den zei dat de menselijke resten in graf 3/40 waren gestolen.  Het deksel van graf 3/41 stond open, maar de menselijke resten zaten er nog in, zo vertelde khun Den.

In de buurt van de graven werden verspreid over de vloer wierookstokjes en rollen gevonden die werden gebruikt bij loterijrituelen.

Khu. Den zei dat hij vlakbij een bronskleurige Honda pick-up truck en een zwarte Honda Jazz zag staan.  Hij rende naar me toe en vroeg: ‘Hé, wat ben je aan het doen?  Ben je de graven aan het plunderen?.

Hij hoorde een luide plof, alsof iemand beton liet vallen.  Toen reden beide auto’s weg, hem bijna voor de sokken gereden, zo zei Khun Den.

De begraafplaats heeft meer dan 5.000 graven voor de stoffelijke overschotten van mensen die stierven zonder familieleden.  Er komen iedere dag mensen de graven om elke dag offers te brengen aan de doden, zo vertelde de begraafplaatsbeheerder.

Den smeekt het publiek, graaf alsjeblieft geen graven op op zoek naar lotnummers.  Het is verboden terrein en bovendien illegaal.

De begraafplaatscommissie zal de vermiste menselijke resten onderzoeken en de gebroken graven herstellen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sanook News 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Sanook News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!