De Sathonpier in Bangkok krijgt extra elektrische bootroutes

BANGKOK:- De exploitant van de elektrische bootdienst op de Chao Phraya-rivier zal op 20 december twee nieuwe routes van en naar de Sathon-pier toevoegen en tot het einde van deze maand een vast tarief van 20 baht in rekening brengen.

De Vice-minister van Transport, khun Atirat Ratanasate, zei dat de dienst, MINE Smart Ferry, geëxploiteerd door E Smart Transport Co, een “metrolijn” zal hebben tussen de Sathon-pier en de Rama VII-pier en een “stadslijn” die loopt van de Sathon-pier naar de Pinklao-pier.

De “metrolijn” heeft 12 ritten op weekdagen van 6.05 uur tot 17.45 uur en 18 in het weekend van 7.30 uur tot 18.45 uur.  De “City Line” heeft 36 ritten per dag, van 07.00 uur tot 18.05 uur.

Khun Atirat zei dat drie elektrische boten elke route zullen bedienen. Volgende maand wordt het tarief op de metrolijn verhoogd van 20 baht naar 25 baht;  de City Line blijft op 20 baht.

Momenteel is de EV-service beschikbaar vanaf de Sathon-pier in Bangkok tot de Phra Nangklao Bridge-pier in Nonthaburi.  De route is de “Urban line”.

Khun Atirat verklaarde dat het massale snelle doorvoersysteem nu verbonden is met vier pieren – de MRT Purple-lijn met de Phra Nangklao-pier, MRT Blue Line met de Bang Po-pier en de Rachini-pier, en de MRT Green Line met de Sathon-pier.

In de toekomst zal de MRT Orange Line verbinding maken met de pieren Siriraj en Ratchawong.

Tegen het derde kwartaal van volgend jaar is de exploitant van plan om 15 elektrische boten te hebben, die plaats bieden aan ongeveer 150 pendelaars per reis, om vervoer over water te stimuleren.  De boten zouden onder de bruggen door kunnen varen, ondanks het stijgende niveau van de Chao Phraya-rivier, zei Atirat.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wichan Charoenkiatpakul 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!