Omvallende bouwkraan in Samut Prakan verplettert voetganger en verwondt 2 anderen

SAMUT PRAKAN :- De politie van Bang Po, in de provincie Samut Prakan, heeft verklaard dat zij de ingenieur die de leiding heeft over een bouwplaats van een condominium zou uitnodigen voor verhoor nadat een hoge kraan daar gistermorgen omviel, waarbij één persoon omkwam en twee anderen gewond raakten. De kraan viel bovenop een aangrenzende rij gehuurde kamers.

Kapitein Chakthong Khaammaphol, het plv. hoofd onderzoek op het politiebureau van Bang Bo, zei dat de 48-jarige khun Chalerm Chanong, een motortaxichauffeur, werd verplettert.

Verder zouden er twee mensen gewond geraakt zijn: een 22-jarige vrouw, khun Piyada Khi-inthi, en een 24-jarige man, khun Iem Kanthiya.  Eerder meldden media dat er drie gewonden zijn gevallen.

Daily News Online meldde dat de kraan, met een gewicht van 8 ton, werd gebruikt om beton te leggen op de tweede verdieping van het geplande vijf verdiepingen tellende condominiumgebouw aan Rattanarat Road in Tambon Bang Bo.

Het stortte zonder waarschuwing in op een aangrenzende rij gehuurde kamers.  De twee gewonden verbleven in die kamers. De motorrijder kwam om het leven na het verlaten van een eetkraam, verpletterd door de vallende kraan.

Somtam-verkoper Pennapha Yuyuen, 42, zei dat de man lunch had gekocht bij haar kraam.  Kort nadat hij was vertrokken, hoorde ze een hard geluid en zag ze de kraan omvallen, meldde Daily News.

De politie hield de kraanmachinist, die een lichte verwonding aan zijn arm opliep, aan voor verhoor en zou de toezichthoudend ingenieur inschakelen voor verhoor, zo vertelde kapitein  Chakthong.

Het ongeval gebeurde rond 11.15 uur, politie  en reddingswerkers werden ter plaatse geroepen.  De gewonden zijn naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: rkupreng Ruam Katanyu  
Vertaling: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Daily News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!