De handel voor de viering van Chinees Nieuwjaar verloopt in Pattaya bijzonder traag

PATTAYA:- De Chinese winkels in Naklua zijn er klaar voor, maar de verkoop verloopt uiterst traag in de aanloop naar het Chinese Nieuwjaar van dit jaar van 30 januari – 1 februari.

Het Chinese Nieuwjaar kent dit jaar een trage start in Pattaya, de lokale bevolking toont weinig enthousiasme voor het Jaar van de Tijger te midden van inflatie en de aanhoudende pandemie van het coronavirus.

De bedrijfjes in Naklua, waar de Chinees-Thaise gemeenschap van Pattaya is gevestigd, zeiden dat de verkoop stagneerde, ondanks het Chinese Nieuwjaar dat van 30 januari tot en met 1 februari gehouden wordt.

Khun Waredsara Prakobmoon, eigenaar van de Chinese goederenverkoper Kow Jing Por, zei dat de kosten voor items zoals manden, emmers, wierook, kaarsen, rood papier, joss-bloem en vuurwerk zijn gestegen.  Maar in haar winkel blijft ze haar handel slijten tegen de prijzen van vorig jaar, anders zou het haar echt “rood” vol de ogen gaan zien.

Het deed er eigelijk niet toe, zei Waredsara, omdat de verkoop overal in het land traag verloopt.  Ze hoopt dat de verkoop dit weekend alsnog losbarst zodra het festival begint.  Zo niet, dan houdt ze vast aan de voorraad, omdat veel items het hele jaar door kunnen worden gebruikt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya Mail
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya Mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!