De openbare vrije markten drukken in Pattaya de varkensvleesprijzen 

PATTAYA:- khun Kamol Janjirawattana, uitbater van Prew Fresh Pork, voorspelde dat hij dit jaar maar de helft van het aantal varken zou verkopen dan vorig jaar voor Chinees Nieuwjaar, hij had nu vijf varkens aan de haak hangen.

Na weken van stijgingen zin  de varkensvleesprijzen in Pattaya weer beginnen te dalen, gedreven door de inspanningen van de regering in het spel van vraag en aanbod.

De prijzen voor schoongemaakt varkensvlees bereikten 240 baht per kilogram op de Rattanakorn-markt, maar deze week daalden de prijzen met 10 baht bij de winkel van Prew Fresh Pork

Waarom?  Er waren minder mensen die duur varkensvlees kochten, dus er ontstond een overaanbod, waardoor de prijzen weer gingen dalen

Khun Kamol Janjirawattana zei dat mensen hadden gespeculeerd dat varkensvlees  tegen Chinees Nieuwjaar 300 baht per kilo zou kosten.  Maar gaat echt niet gebeuren, zei hij.

De verkoop van varkensvlees daalde nadat de prijzen voor buikspek op de Rattanakorn-markt 240 baht per kilogram bereikten.

Hij meldde dat de op boerderijen massaal zijn geruimd om een ​​uitbraak van Afrikaanse varkensgriep te stoppen.  In combinatie met hogere voedsel- en transportkosten stegen de prijzen voortdurend totdat de Thaise overheid ingreep en een limiet op de prijzen stelde.

Deze interventionistische prijscontrole was blijkbaar niet nodig, aangezien de vrije markt de prijzen altijd zal reguleren.  Thais weigerden simpelweg de hogere vleesprijzen te betalen waardoor de prijs daalde naarmate het aanbod groeide, zo meent Khun Kamol.

De verkoper voorspelde dat hij dit jaar slechts de helft van het aantal varkens, tien, zal verkopen dan vorig jaar voor Chinees Nieuwjaar.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya Mail
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya Mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!