De eerste oogst van het groene chiretta kruid in september is bedoeld voor de gedetineerden in de Thaise gevangenissen

BANGKOK:- De minister van Justitie, Khun Somsak Thepsuthin, heeft laten weten dat de eerste oogst van groene chiretta of in het thais “fa talai jone” (Andrographis paniculata) bestemd zal zijn voor gevangenissen  in het hele land, de verwachting is dat het een grote oogst zal worden, doordat de weersomstandigheden voor dit kruid optimaal zijn.

Khun Somsak vertelde tijdens een videoconferentiegesprek met directeur-generaal van de afdeling Correcties Ayut Sinthoppan en commandanten van gevangenissen in het hele land dat de oogst voldoende zou zijn voor de productie van ongeveer acht miljoen capsules.

De minister van Justitie zei dat hij in het hele land gevangenissen had bevolen om de kruidenplant te laten groeien, en dat de eerste oogst op 2 september zou worden verzameld van 8 rai land.

De volgende oogst zou plaatsvinden op 22 oktober en meer in de volgende maanden van een totaal van 50 rai.

 “Fa talai jone is misschien gedurende deze tijd schaars, maar later zal het overvloedig worden. Elke gevangenis zou zijn eigen beheersplan moeten hebben en rapporteren aan de directeur-generaal van de afdeling Correctie. We zijn nu een groot centrum voor informatie over het daadwerkelijke gebruik van groene chiretta bij gevangenen aan het opzetten, zo zei khun Somsak.

Khun Ayut zei dat groene chiretta aanvankelijk effectief bleek bij de behandeling van gevangenen met milde Covid-19-symptomen in de gevangenissen van Narathiwat en Chiang Mai.  Het werd sindsdien in andere gevangenissen gebruikt om te voorkomen dat gedetineerden in de groene groep met milde symptomen afglijden naar de gele en rode groepen met matige tot ernstige symptomen.

Khun Somsak overhandigde gisteren de eerste zes miljoen capsules groene chiretta, bestemd voor distributie aan verschillende gevangenissen en detentiecentra in het hele land.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Somchai Poomlard 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!