Thaise protestleider buiten bij politiebureau in Bangkok gearresteerd

BANGKOK:- De Thaise protestleider Jatupat Boonpathararaksa alias “Pai Daodin” werd gisteren tijdens een bijeenkomst voor het Narcoticabestrijdingsbureau gearresteerd. Tijdens dit bescheiden protest werd de vrijlating van demonstranten geeist, die tijdens anti-regeringsdemonstraties van afgelopen zondag waren gearresteerd.

Khun Jatupat en een groep demonstranten van de “Talu Fah”-groep verzamelden zich buiten het NSB-kantoor aan de Vibhavadi Rangsit Road, waar enkele van de gearresteerden achter de tralies zitten. Ze werden opgewacht door drie compagnieën van de oproerpolitie die buiten het NSB-kantoor waren opgesteld.

De demonstranten spoten verf op een muur, een hek en de weg voordat ze werden vastgehouden en weggevoerd in een politievoertuig.

Generaal  Piya Tawichai, de plv. commissaris van het Metropolitan Police Bureau, zei dat er tijdens de protesten van afgelopen zondag 11 mensen waren  gearresteerd, zij zouden  zijn overgebracht naar de Border Patrol Police Division 1 in het Khlong Luang-district van Pathum Thani.

De verdachten werden onder meer beschuldigd van het overtreden van het nooddecreet , de wet ter bestrijding van besmettelijke ziekten en de verkeerswet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Somchai Poomlard 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Thaise protestleider buiten bij politiebureau in Bangkok gearresteerd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!