De beslissing van de juiste ligging van de brug Chumphon naar Ranong zal in juni genomen worden

~DE KOST GAAT VOOR DE BAAT UIT~
(Eerst moeten er kosten worden gemaakt alvorens men er iets aan verdienen kan)

CHUMPHON / RANONG:- Over enkele maanden, in de maand juni wilt de Thaise regering, volgens minister van Transport Saksayam Chidchob, een besluit nemen over de route van het landbrugproject, dat het transport van goederen uit het Midden-Oosten aanzienlijk zou verkorten naar de Pacific-regio.  

De geschikte gebieden langs de Golf van Thailand en de Andamanse Zee tussen Chumphon en Ranong worden momenteel onderzocht op hun technische, ecologische en economische potentieel.  Het landbrugproject Chumphon-Ranong zou dienen als een verbinding voor het transport van olie van de Straat van Hormuz, die meer dan 4.000 kilometer van de Andamanse Zee ligt, naar een haven in Ranong voordat het over land naar een haven in Chumphon wordt vervoerd en waaruit het wordt verzonden naar andere landen in de regio, waaronder China, Japan en Zuid-Korea.  

De toekomstige transportroute zou een nieuwe optie kunnen worden voor vrachtvervoer tussen de Indische en de Stille Oceaan en zou de economische ontwikkeling in het zuiden van Thailand stimuleren.  

“Deze toekomstige transport- en vrachtroute zal de aanzienlijke transportkosten verlagen door het verkeer in de Straat van Malakka verlagen, aldus de minister van Transport. 

In 2016 werden dagelijks ongeveer 19 miljoen vaten ruwe olie door de Straat van Malakka vervoerd. Jaarlijks worden ongeveer 24,7 miljoen vrachtcontainers door de Straat van Malakka verscheept, goed voor 4,3 procent van de totale vracht ter wereld, zo vertelde minister Saksayam, en voegde eraan toe: Dit is de reden waarom de haven van Singapore dient als Azië’s grootste petroleumterminal en verwerkt het op een na hoogste aantal vrachtcontainers ter wereld.

Zuid-Thailand heeft dus een goed potentieel om een ​​intercontinentale transport- en vrachtuitwisselingsgateway te worden, aangezien het dicht bij Singapore ligt. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai Post
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailans
Bron: thaipost.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!