Het inkorten van de huidige quarantaineperiode in Thailand staat vandaag op de agenda van het Thaise kabinet

~OP TWEE GEDACHTEN HINKEN~
(Moeilijk kunnen beslissen)

BANGKOK:- De Thaise regering zal vandaag, 16 maart de nieuwste voorstellen overwegen om de quarantainevoorschriften voor het coronavirus te verminderen of aan te passen in de hoop het buitenlands toerisme nieuw leven in te blazen.

Er zullen tijdens deze kabinetsvergadering verschillende suggesties op tafel liggen om de verplichte quarantaine voor gevaccineerde toeristen terug te brengen tot zeven dagen en om een ​​nieuwe “resortquarantaine” te creëren.

Minister van Toerisme en Sport Pipat Ratchakitprakan voorziet dat resortquarantaine wordt gebruikt in Pattaya, Phuket, Krabi, Koh Samui, Surat Thani en Chiang Mai.

De enorme druk van de toeristenindustrie om verplichte quarantaine af te schaffen, waarvan de sector beweert dat het buitenlands toerisme verlamt, weegt erg zwaar bij de regering en heeft inmiddels aangegeven langzaam te willen beginnen met het versoepelen van de beperkingen voor degenen die tegen het virus zijn gevaccineerd.

Maar de Thaise gezondheidsautoriteiten zijn vooralsnog bijzonder op hun hoede en lijken geenszins van plan om de quarantainevereisten af ​​te schaffen, zelfs als reizigers volledig zijn gevaccineerd.  Het laatste voorstel zou de tijd in de helft van zeven dagen verkorten als een reiziger in de afgelopen drie maanden is gevaccineerd en binnen 72 uur na het vliegen een negatieve Covid-19-test heeft ondergaan.

Een ander voorstel – resortquarantaine – zou het mogelijk maken dat niet-gevaccineerde toeristen door hun hele resort mogen rondbanjeren nadat ze negatief op Covid19 virus zijn en getest en 3-daagse isolatie in hun kamers hebben volbracht. Ze mogen het hotelterrein echter twee weken niet verlaten.

Het Ministerie van Toerisme en Sport stelt zich voor dat deze zgn. resortquarantaine in de steden Pattaya, Phuket, Krabi, Koh Samui, Surat Thani en Chiang Mai volbracht kan worden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The PattayaMail
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The PattayaMail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!