Bangkok gaat keihard optreden tegen het dumpen van grof vuil in de khlongs

BANGKOK:- Het gemeentelijk administratiekantoor van groot Bangkok gaat streng optreden tegen mensen  die grofvuil zoals oude matrassen en ander meubilair in khlongs dumpen.  Grote objecten die komen vastzitten in rioleringen zijn een van de belangrijkste oorzaken van overstromingen in de stad.

Als u nu uw oude bank in de dichtstbijzijnde regenafvoer gooit, krijgt u een boete van 10.000 baht gepresenteerd. Er zijn ook beloningen ingesteld voor burgerspionnen die helpen bij het identificeren van de dumpers.

Omvangrijke meubels verdwijnen niet zomaar met de ochtendmist.  Bangkok aanvaardt dat dergelijke voorwerpen moeten worden afgevoerd en heeft een regelmatige ophaaldienst opgezet waarbij elk district op een bepaald tijdstip van de week een ophaalplaats aanwijst.

Hoewel het de goede kant opgaat, moet de stad, waar elke dag meer dan 10.000 ton afval wordt geproduceerd, nog meer doen om het probleem te verminderen.  Eén aangewezen terrein, één keer per week voor elke wijk, is nauwelijks genoeg.  

En hoe moeten mensen zulke voorwerpen uit hun woningen verwijderen?  
Bangkok zou moeten leren van andere hoofdsteden met een succesvolle staat van dienst, zoals Londen bijvoorbeeld.  Daar kunnen aannemers grote huishoudelijke artikelen ophalen en de juiste kosten rekenen per artikel, ongeveer 1.250 baht per bank. De stad subsidieert betalingen voor inwoners met een handicap, maar het is nog steeds aanzienlijk minder dan inwoners van Bangkok binnenkort zullen betalen om hun  afval in de riolering.

In Den Haag in Nederland is de service gratis.  Bewoners hoeven alleen een afspraak te maken en ervoor te zorgen dat het ongewenste item veilig en gemakkelijk kan worden opgehaald. Beide steden hebben beweerd alles te doen wat ze kunnen op het gebied van recycling en hergebruik.  In Londen helpt freecycle.org mensen te ruilen met oude meubelstukken.

Zowel het Verenigd Koninkrijk als Nederland staan ​​bekend om de levendige tweedehandsmarkten, kofferbakverkoop en rommelmarkten.  Het is dus duidelijk dat Bangkok meer moet doen dan strenge, maar niet-afdwingbare regels opleggen om potentiële partners te bereiken en te werven.

De stad kan de lokale gemeenschappen niet negeren.  In plaats daarvan zou het hen moeten betrekken en een handje helpen.  Bangkok heeft een leger van afvalhandelaren die al tientallen jaren een actieve rol spelen in afvalrecycling.  Het wordt tijd dat de stad deze groep ondersteunt bij zo’n cruciale taak.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Thaiger

Eén gedachte over “Bangkok gaat keihard optreden tegen het dumpen van grof vuil in de khlongs”

  1. Helaas zijn voorbeelden voor probleemoplossing uit het buitenland geen aanleiding om zaken hier te veranderen. Je ziet dit ondermeer in Bangkok waar de paniek pas uitbreekt na de eerste overstroming van het jaar. Voorzorgsmaatregelen kent men niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!