Politie gaat hard door met het optreden tegen misdaad in heel Thailand, bareigenaren in toeristische gebieden willen 4 uur ’s ochtends juridische sluiting voor het WK

THAILAND:- De nationale politie in het land heeft aangekondigd dat zij aanhoudend hardhandig gaan optreden tegen illegale drugs en vuurwapens in het hele land. Dit werd gedeeltelijk veroorzaakt door de tragische schietpartij in een kinderdagverblijf in Nong Bua Lamphu meer dan een week geleden. Het harde optreden werd bevolen door de Thaise premier Prayut Chan-O-Cha.

Deze acties zijn door de politie in enkele toeristische plaatsen, zoals Pattaya en Phuket reeds begonnen, met het controleren op drugs. Nadat dit enkele succesjes bleken op te leveren, is de politie overal in de land hardhandige politieacties op zetten.

Een deel van het harde optreden was een strikte naleving van de wettelijke sluitingstijden van uitgaans- en uitgaansgelegenheden, ook in toeristische zones die sterk afhankelijk zijn van deze industrie.

Zowel ondernemers als toeristen klagen al dagen over strikte sluitingen, waardoor duizenden mensen elke nacht op hetzelfde tijdstip de straat op gaan en meer problemen veroorzaken. Bovendien, met het WK voor de deur, is er enige serieuze zorg als het hardhandig optreden doorgaat, waardoor toeristen en inwoners in wezen niet meer kunnen genieten van de late wedstrijden in bars en uitgaansgelegenheden.

De toeristische autoriteit van Thailand, het TAT, dringt al maanden aan op legale sluiting van vier uur ’s ochtends in toeristische gebieden, en is zich er terdege van bewust dat toeristen in toeristische zones zoals Pattaya en Samui niet om middernacht of twee uur ’s nachts naar huis willen worden gestuurd. Het voorstel is echter tegengehouden door conservatieve groepen die bang waren dat dit zou kunnen leiden tot meer misdaad en auto-ongelukken.

De komende weken zou een lange weg kunnen gaan om te laten zien wat de toekomst inhoudt voor dit voorstel en hoe lang het huidige harde optreden zal duren. 

Zoals u van uw nieuwsbeer gewend bent, zal u zoals altijd op de hoogte houden van de situatie.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!