🎥 | Vrouw in de hoofdstad van Thailand betrapt na het oplichten van 11 miljoen baht voor valse vliegtickets

BANGKOK:- Bij een reeks van meer dan honderd slachtoffers en waarbij meer dan 11 miljoen baht afhandig werd gemaakt, is een 61-jarige vrouw gearresteerd voor het verkopen van niet-bestaande vliegtickets.  De politie voor consumentenbescherming nam de vrouw in hechtenis voor een nep-ticketzwendel die teruggaat tot 2014.

De verdachte werd gisteren in Bangkok gearresteerd nadat de politie haar had opgespoord in een appartement in Phetkasem Soi 77 in de wijk Nong Khaem.  De vrouw wordt beschuldigd van fraude en het maken van misleidende reclame voor het verkopen van niet-bestaande vliegtickets.

De vrouw wordt eveneens beschuldigd van het runnen van een nepboekingsservice die vliegtickets aanbood van grote luchtvaartmaatschappijen, allemaal geboekt via e-mail of andere online kanalen.  De dienst was actief in 2014 tussen 12 april en 23 december en verzamelde in die tijd meer dan 100 klanten die dachten dat ze legitieme vliegtickets via haar boekten, zo verklaarde volgens het hoofd van de afdeling Consumentenbescherming.

De slachtoffers ontvingen bevestigingsberichten waaruit bleek dat er geld was ontvangen – in totaal kreeg de vrouw ongeveer 11 miljoen baht van de klanten die ze oplichtte – en dat er voor hen vliegtickets waren uitgegeven.

Maar toen de reizigers op de luchthaven aankwamen om in te checken, werden ze weggestuurd bij de balies van de luchtvaartmaatschappij, met de tickets als ongeldig beschouwd.  De meeste klanten haastten zich om contact op te nemen met de boekingsservice en de vrouw reageerde wel op hun eerste berichten over de ongeldige vliegtickets.

Maar al snel brak de communicatie af en de vrouw werd onbereikbaar voor een van haar slachtoffers.  Toen kwamen ze bij elkaar en dienden een gezamenlijke klacht in bij de politie.

De correctionele rechtbank vaardigde een arrestatiebevel uit tegen haar en de politie ontdekte een ander arrestatiebevel dat in december 2014 tegen haar was uitgevaardigd op grond van soortgelijke beschuldigingen van oplichting van het publiek.  De politie heeft haar vervolgens opgespoord en de arrestatie verricht nadat de vrouw acht jaar lang gerechtigheid had ontweken voor de nep-tickets.

Ze heeft tot nu toe alle aanklachten tegen haar ontkend.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!