🎥 UPDATE | Het is zo goed als zeker, deze Singaporese oplichters zijn naar Thailand gevlucht

THAILAND:- Een Singaporees stel dat wordt gezocht voor het oplichten van 22 miljoen dollar van klanten is naar Thailand gevlucht. De Singaporese man, Pi Jiapeng, en zijn Thaise vrouw, Pansuk Siriwipa, verstopten zich in een vrachtwagencontainer toen ze aan de politie en Interpol ontsnappen nadat ze van meer dan 200 klanten de zuurverdiende Singaporese dollars afhandig hadden gemaakt, door de luxe goederen niet te leveren.

De politie van Singapore arresteerde de 26-jarige man op 27 juni wegens zijn vermoedelijke betrokkenheid bij de oplichtingsfeiten.  Hij werd de volgende dag op borgtocht vrijgelaten, maar de politie nam zijn paspoort in beslag terwijl het onderzoek liep.

LEES OOK> https://ollekebolleke.info/thaise-politie-staat-klaar-om-singapore-te-helpen-over-voortvluchtig-stel-op-te-pakken/

Ook de 27-jarige vrouw van de man werd gearresteerd.  Pansuk werd op 30 juni gevraagd haar paspoort in te leveren. Maar al snel daarna ging het paar AWOL en niemand kon contact met hen opnemen.

Een woordvoerder van de Singaporese Immigratiedienst meldde dat het paar zich verstopt had in één containercompartiment van een vrachtwagen toen ze op 4 juli uit Singapore vertrokken. Dit roept de vraag op, als ze het wisten, waarom hebben ze hen dan niet tegengehouden?

Volgens een Chinees dagblad Shin Min Daily News zijn de aliassen van het paar Kevin en Ann.  Shin Min Daily News meldde dat het paar Singapore verliet en Maleisië binnenkwam vanaf Tuas Checkpoint en zich nu in Thailand ondergedoken houdt,

De vrachtwagenchauffeur, Mohamed Alias, zou het stel hebben geholpen. De 40-jarige Maleisische vrachtwagenchauffeur werd op 12 juli door de politie gearresteerd en op 15 juli beschuldigd van het aanzetten tot een ander persoon om illegaal uit Singapore te vertrekken.

Tegen het paar zijn arrestatiebevelen en heeft Interpol zgn. rode opsporingsberichtenuitgevaardigd.  Rode opsporingsberichten worden uitgegeven voor voortvluchtigen die worden gezocht voor vervolging of om een ​​straf uit te zitten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Shin Min Daily News
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: https://www.zaobao.com.sg/news/singapore/story20220720-1294685

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!