Thaise politie staat ‘klaar’ om Singapore te helpen over voortvluchtig stel op te pakken

BANGKOK:- De Thaise politie heeft nog geen officieel verzoek ontvangen om te helpen bij een internationale jacht op een Thais-Singaporees stel dat in Singapore wordt gezocht voor een vermeende 840 miljoen baht oplichting met luxe artikelen.

De Koninklijke Thaise politie, het RTP, zou hun collega’s in Singapore naar behoren gaan informeren over de informatie die ze hebben en een arrestatie verrichten op verzoek van de autoriteiten van dat land, zo zei de woordvoerder van het RTP kolonel Krisana Pattanacharoen.

De RTP is zich ervan bewust dat de International Criminal Police Organization (Interpol) – die 195 lidstaten telt – op verzoek van Singapore een rood bericht heeft afgegeven aan het voortvluchtige stel, zei Krisana.

De woordvoerder merkte op dat de korpschef van de Nationale Politie, generaal Suwat Jangyodsuk, alle eenheden had opgedragen nauw samen te werken met binnen- en buitenlandse wetshandhavingsinstanties bij het arresteren van criminele verdachten.

De Singaporese politie is op zoek naar informatie over de verblijfplaats van het paar, dat naar verluidt geen van de beloofde luxegoederen ter waarde van ongeveer S $ 32 miljoen aan hun klanten heeft geleverd. Ze identificeerden de verdachten als een 26-jarige Singaporese man en een Thaise vrouw van 27 jaar.

De twee vluchtten begin deze maand uit Singapore in het containercompartiment van een vrachtwagen, zo meldde de Singaporese autoriteiten.  Voor hen zijn arrestatiebevelen en rode opsporingsverzoeken van Interpol uitgevaardigd.

Het is vooralsnog onduidelijk of het duo Thailand binnenkwam.

Sinds juni zijn er minstens 180 politieklachten ingediend tegen het paar, waarvan de vermeende slachtoffers beweerden dat ze vooruitbetalingen hadden gedaan voor luxe horloges of luxe tassen, maar het paar had de producten niet aan hen geleverd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!