Dol fijn dat er weer Indo-Pacifische bultrug dolfijnen in Thailand zijn

PATTANI:- De waarneming van een groep Indo-Pacifische bultrugdolfijnen gisteren voor de kust van Pattani werd door de Visserijautoriteit verwelkomd als een teken dat hun inspanningen voor instandhouding vruchten afwerpen.

Directeur-generaal van het ministerie, Chalermchai Suwannarak, zei dat het maritiem visserij-kantoor van Pattani

meldde dat toeristen zes tot acht dolfijnen hebben gespot niet ver van Khae Khae Beach in Ban Nam Bo tambon in het Panare-district in de zuidelijke provincie.

Khun Chalermchai zei dat het kustgebied een beschermingszone van de Panare-gemeenschap is.  De lokale bevolking werkte samen om illegale visserijpraktijken te voorkomen die de habitat van de zee schaden.

De terugkeer van de dolfijnen laat zien dat de natuurlijke hulpbronnen langs de kust herstellende zijn, zei hij.  Bovendien heeft de strikte handhaving van de wetten die het vissen in de beschermingszone verbieden, geholpen het mariene milieu te herstellen, zei hij.

Thailand heeft een nationaal plan voor de bescherming en het beheer van zeezoogdieren voor 2023-2027, zei hij, eraan toevoegend dat het plan in overeenstemming is met de US Marine Mammal Protection Import Act (MMPA).

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!