🎥 Thaise YouTube influencer ontdekt een nieuwe vogelspin soort in Thailand

TAK:- De wildlife Youtuber JoCho Sippawat deed een onverwachte ontdekking toen hij tijdens een van zijn vele buitenexpedities in Thailand een tarantulasoort tegenkwam die voorheen niet bij de mens bekend was.

De soort, die wetenschappers officieel “Taksinus Bambus” hebben genoemd, leeft alleen in uitgeholde bamboestengels.  JoCho ontdekte de soort in een bos van Mae Tho, district Mueang Tak, provincie Tak, waar hij woont.

De nieuw ontdekte soort heeft een aantal hoogst ongebruikelijke kenmerken.  Volgens onderzoeker Narin Chomphuphuang is het de enige bekende boombewonende taranchula in Thailand.  Hoewel de meeste vogelspinnen die in bomen leven in veel verschillende soorten bomen voorkomen, is Taksinas Bambus de enige bekende tarantulasoort die in één specifieke plant leeft.  De soort maakt buisvormige holen in bamboestengels, waarbij de zijde als nestingang wordt gebruikt.  Het construeert ook zijden cocons in de bamboe waarin het zich kan terugtrekken.

Het leven is gevaarlijk voor Taksinas Bambus.  Veel dieren vallen bamboe aan, vooral kevers en wormen.  Soms zorgt vochtigheid ervoor dat bamboe openbarst, waardoor het gezellige huis van de soort wordt vernietigd.  Narin zei dat onderzoekers de biodiversiteit in deze bossen willen redden.

“De eerste stap is om mensen te informeren over deze soort en hun vindplaats.  Dan moet dit bosgebied beheerd en beschermd worden voor wilde dieren.”

De soortnaam, Taksinus Bambus, werd gekozen ter ere van de 18e-eeuwse Thaise koning Taksin de Grote.  Narin is onderzoeker aan de afdeling entomologie en plantenpathologie van de Khon Kaen Universiteit in Thailand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: CNN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!