Hagelstorm brengt mistige, winterse taferelen naar de noordelijke provincie Phayao

PHAYAO:- De Thaise bevolking stond gisteren versteld van beelden uit het district Phu Kamyao in Phayao, waarop wegen te zien zijn die bedekt zijn met wat lijkt op een laagje sneeuw nadat het gebied door een hagelbui was gebombardeerd, waardoor een laag gemalen ijs op de grond achterbleef.

Hoewel veel internetgebruikers de taferelen vergeleken met winterse beelden uit een Hollywood-film, legden vele anderen de storm op de klimaatverandering, wat zou kunnen betekenen dat het einde van de wereld nabij is.

Dit ongure weerstype komt voort doordat de westelijke trog zich door het noorden en het bovenste deel van Centraal-Thailand had verplaatst en onweersbuien, windstoten en hagelbuien met zich meebracht. De nieuwslezers van Olleke Bolleke Radio in Thailand had de mensen al gewaarschuwd om veilig binnen te blijen en zeker niet onder grote bomen en onbeveiligde reclameborden te gaan schuilen.

De 59-jarige Khun Som Boonjaroen, een inwoner van Phayao, zei dat, afgezien van het feit dat verschillende wegen bedekt waren met ijs, een boom en een elektriciteitspaal die door de storm waren omgevallen nu de Padaed-Phukamyao Road bij zijn huis blokkeerden.  Hij riep de bevoegde autoriteiten op om de obstakels onmiddellijk te verwijderen, zodat het verkeer weer op gang kan komen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!