Premier Prayut zong gisteren tijdens een vergadering een lied om het moreel van collega’s tijdens de huidige politieke storm op te vijzelen

BANGKOK:- Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is, in Thailand was dat gisteren zeker het geval. Premier Prayut zong gisteren tijdens een vergadering van het economisch beheerscomité ten overstaan van zijn collega’s het hoogste lied. Hij zong namelijk een een oude hit, “Ya Yom Pae” (Never Give Up) van zanger Sunisa “Aom” Sukboonsang.

Terwijl hij de vergadering voorzat, zei de premier tegen de leden van de commissie dat hij nooit zal opgeven en dat hij het lied speelde om de aanwezigen morele steun te bieden en hen aan te moedigen door te vechten zoals hij, ondanks alle obstakels, voor het welzijn van de  land en de mensen.

De keuze van het lied lijkt actueel.  
De stabiliteit van de regering is geschokt door het vertrek, zij het door het ontslag, van 21 parlementsleden van de partij gisteren, onder leiding van Thammanat Prompao, voormalig plaatsvervangend minister van Landbouw en secretaris-generaal van de Palang Pracharat-partij (PPRP), omdat ze een volledige vernieuwing van de partij hadden geëist.  De eis van de partij, werd door 78 leden van het uitvoerend comité en parlementsleden als onaanvaardbaar afgewezen.

In een videoclip, die gisteravond werd gepost, vroeg Thammanat zich af: “Wat gaan ze zonder mij doen?”  blijkbaar verwijzend naar zijn collega-parlementsleden in de regerende PPRP.  Hij zei dat hij en generaal Prawit Wongsuwan, de PPRP-leider, degenen zijn die hen steun hebben gegeven, terwijl ze voor de mensen in hun kiesdistricten tijdens de pandemie zorgden

Gisteren heeft de oppositie onmiddellijk een motie ingediend, ondertekend door 173 parlementsleden, aan huisvoorzitter Chuan Leekpai met het oog op een algemeen debat tegen de regering.

Chonlanan Srikaew, partijleider van de oppositie en Pheu Thai, zeiden dat ze zullen debatteren over de uitbraken van Covid19 virus en Afrikaanse varkenspest, milieuproblemen, economische problemen veroorzaakt door de hoge kosten van levensonderhoud en lage lonen, mislukte politieke hervormingen en bureaucratische corruptie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!