🎥| Thaise luchtmacht verklaart reactie op de indringing van het luchtruim van Thailand door een straaljager uit Myanmar

BANGKOK:- De Royal Thai Air Force, de RTAF, heeft een YouTube-clip vrijgegeven om haar reactie te verdedigen op de indringing van het luchtruim van Thailand door één Myanmarese straaljager vorige maand in de provincie Tak.

De clip werd vrijgegeven nadat de RTAF zware kritiek kreeg van Thaise netizens omdat ze naar verluidt niets deden als reactie op de inbraak op 30 juni.

De Myanmarese MiG-29 drong 4-5 kilometer het Thaise luchtruim binnen boven het Phop Phra-district tijdens luchtaanvallen op etnische rebellen in een grensstad in Myawaddy.  De inbraak veroorzaakte paniek bij de Thaise lokale bevolking en leidde naar verluidt tot de schorsing van de lessen op twee scholen.

Premier Prayut Chan-o-cha noemde het incident echter “triviaal” en zei dat de regering van Myanmar haar excuses had aangeboden.

In de  clip zei kapiteinPorakorn Jinawat, voormalig commandant van de onderscheppende vloot van de RTAF, dat critici mogelijk “ontoereikende en onjuiste informatie” hebben ontvangen over de reactie van de luchtmacht op het incident.

De Thaise luchtmacht verklaart de reactie op het binnendringen door het Myanmarese gevechtsvliegtuig Porakorn zei dat korte inbraken in het luchtruim per ongeluk kunnen gebeuren waar grenzen uitsteken en als puzzelstukjes met elkaar verbonden zijn.

Hij voegde eraan toe dat de RTAF elke schending van het Thaise luchtruim via radar detecteert voordat grondtroepen worden gewaarschuwd om het te verifiëren.

Op 30 juni vloog de Myanmarese straaljager iets meer dan een minuut op Thais grondgebied terwijl het een bocht maakte, zei Porakorn.

Thaise luchtmacht legt reactie uit op inbraak door Myanmar-straaljagerDe RTAF ontdekte toen een helikopter die naar de grens vloog, dus stuurde het twee volledig bewapende F-16-straaljagers om Myanmar-vliegtuigen te waarschuwen het Thaise luchtruim niet te schenden.

Hij voegde eraan toe dat de RTAF straaljagers paraat heeft om het luchtruim in het hele land te verdedigen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!