De zwakkere baht betekent goedkopere vakantie in Thailand, zo beweert het ATTA

BANGKOK:- De Vereniging van Thaise Reisagenten, het ATTA denkt dat buitenlanders de komende weken massaal naar Thailand zullen trekken nu de baht is gedaald van ongeveer 34 baht in mei en juni naar ongeveer 36 naar de Amerikaanse dollar.

“Een zwakkere baht zal buitenlandse bezoekers terughalen omdat ze minder hoeven uit te geven voor dezelfde hoeveelheid producten en diensten”, zei ATTA-president Sisdivachr Cheewarattanaporn maandag.  “Hoeveel effect dit heeft op de totale toeristenindustrie, moet echter nog worden geëvalueerd, aangezien verschillende landen nog steeds te kampen hebben met een economische recessie.

“De komende weken zullen we een toename zien van toeristen die veel geld uitgeven, maar de meeste toeristen met een gemiddeld tot laag budget zullen Thailand waarschijnlijk niet snel bezoeken”, zei hij.

“Bovendien belemmeren de stijgende inflatie en de wereldwijde brandstofprijs ook het herstel van de wereldwijde toeristenindustrie, ondanks inspanningen van verschillende landen om hun toeristische sector een vliegende start te geven na meer dan twee jaar van Covid19 sluiting.”

Khun Sisdivachr voegde eraan toe dat een zwakkere baht ook gevolgen zal hebben voor Thais die van plan zijn om naar het buitenland te reizen, omdat hun koopkracht zal afnemen.

“Nogmaals, de meeste reizigers zullen big spenders zijn, omdat ze zich waarschijnlijk geen zorgen maken dat ze extra moeten betalen”, zei hij.

De Bank of Thailand meldde dat de baht dit jaar steeg naar het hoogste punt van 32,83 baht voor de Amerikaanse dollar in februari, om daarna te dalen tot 34,57 in mei en 35,13 in juni.  Op 7 juli daalde de baht naar 36,36 baht ten opzichte van de Amerikaanse dollar, de laagste tot dusver dit jaar.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The National 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The National 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!