🎥 | Thailand begint dit jaar met de bouw van een luchtvaartstad van 9 miljard dollar

THAILAND:- zal begin dit jaar beginnen met de bouw van de 290 miljard baht (8,82 miljard dollar) kostende luchtvaartstad U-Tapao, zei een regeringswoordvoerder vrijdag.

Het project zal in de eerste vijf jaar 15.600 extra banen opleveren en de groei van de Thaise luchtvaartindustrie stimuleren, aldus Tipanan Sirichana in een verklaring.

Het investeringsplan moet van de in de Vietnam-oorlog gelegen luchthaven U-Tapao een nieuwe internationale luchthaven maken die verbonden is met een budgetterminal, de luchthaven Don Muang en de belangrijkste luchthaven van het land, Suvarnabhumi Airport.

Het publiek-private project in het industriële oosten van Thailand zal 1.040 hectare beslaan en is bedoeld om toeristen aan te trekken, aldus Tipanan.

Het project met de naam “Eastern Aviation City” zal ook een vrijhandelszone voor vracht, een opleidingscentrum voor de luchtvaart en faciliteiten voor onderhoud, reparatie en revisie van vliegtuigen omvatten, zo blijkt uit een website van de regering.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: YouTube 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!