Politie Bangkok neemt 70 auto’s in beslag van een grote autodiefstalbende

BANGKOK:- De politie heeft nog eens 70 auto’s in beslag genomen van vermoedelijke leden van een grote autodiefstalbende die het had gemunt op eigenaars die hun voertuigen hadden verpand voor een lening.  

De beambten van het centraal onderzoeksbureau, het CIB heeft de 70 voertuigen in beslag genomen op een parkeerplaats in de provincie Nonthaburi, zo vertelde luitenant-generaal Jirabhop Bhuridej van het CIB op een persconferentie.  

De inbeslagname kwam nadat een conciërge op de parkeerplaats de CIB had gebeld om enkele voertuigen te onderzoeken die op het terrein geparkeerd stonden door vermoedelijke bendeleden.

Negenendertig van de in beslag genomen auto’s vormen bewijsmateriaal in diefstalzaken die door de slachtoffers zijn ingediend, zei de ambtenaar.  

In november vorig jaar arresteerde de politie verschillende verdachten die lid waren van de “Jae Ploy Chon Buri”-bende.  De verdachten hadden advertenties online geplaatst waarin mensen werden gevraagd hun voertuigen te verpanden.  Nadat de voertuigen waren overgedragen, weigerde de bende ze terug te geven aan hun eigenaren en ze later door te verkopen.

Het CIB breidde vervolgens haar onderzoek uit, wat leidde tot huiszoekingen op zeven locaties en 64 voertuigen in beslag nam tijdens een hardhandig optreden tegen de grote autodiefstalbende in Nonthaburi op 26 november vorig jaar.  Van de 64 in beslag genomen voertuigen werden er 56 gevonden als bewijsmateriaal in zaken die door slachtoffers van de bende bij de politie waren ingediend, aldus de CIB-commissaris.  

De politie ging door met het in beslag nemen van andere bendevoertuigen, aangezien er 509 slachtoffers waren met 511 auto’s die door de bende en haar leden werden vastgehouden.  Na de persconferentie overhandigde het CIB de in beslag genomen voertuigen aan hun eigenaars.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Thairath

Eén gedachte over “Politie Bangkok neemt 70 auto’s in beslag van een grote autodiefstalbende”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!