🎥 | Restaurant in Pattaya veranderd na de avondklok in een heuse nachtclub

PATTAYA:- In een bekende scène aan de South Pattaya Road is op last van de politie een restaurant van het ene moment op het andere moment gesloten,  nadat de eigenaar na 23:00 uur de knop van het restaurant omdraaide naar dat van een pub en de alcohol flink liet vloeien. 

De plaatselijke autoriteiten sloten het etablissement wegens het overtreden van het bevel tot bestrijding van besmettelijke ziekten van Chonburi onmiddellijk.

Het restaurant, genaamd Dripoly  werd net na middernacht overvallen nadat de politie telefoontjes van het publiek naar hun hotline had ontvangen met klachten over het Covid19 risico dat het bedrijf presenteerde.  Het restaurant leek te functioneren als een nachtclub met luide muziek en weinig licht, waarbij de avondklok werd genegeerd.  Volgens de huidige regelgeving mogen restaurants alcohol schenken, maar moeten ze om 23.00 uur sluiten en een restaurantomgeving handhaven die de sociale afstand en andere Covid19 voorschriften volgt, gericht is op eten en goed verlicht is.

Toen de politie om 00:20 uur arriveerde, dansten klanten op de luide muziek en dronken ze alcohol, waarbij verschillende klanten werden gezien zonder mondkapjes.  De politie stopte de muziek en deden de lichten aan die ze beschreven als verlichting in de stijl van een nachtclubomgeving.  Verdere details waren niet bevestigd, maar de eigenaar zou naar het politiebureau worden gebracht om te worden aangeklaagd en het is onduidelijk of de gasten bij de inval werden beschuldigd.

Er zijn inmiddels veel invallen geweest rond het gebied van Pattaya, waarbij onlangs in bepaalde delen van de provincie Chonburi toestemming werd verleend aan restaurants om alcohol te schenken, wat frustratie en verwarring veroorzaakte omdat andere gebieden nog steeds geen alcohol mogen schenken.

Maar alle uitgaans- en uitgaansgelegenheden, inclusief alle bars, nachtclubs, karaoke, herenclubs en dergelijke, mogen tot ten minste 15 januari niet worden heropend, wanneer de kwestie opnieuw wordt bekeken door de CCSA.  Veel uitgaansgelegenheden hebben gereageerd door een geïmproviseerd restaurant te worden en voedsel te koop aan te bieden om opening en exploitatie van hun bedrijf te rechtvaardigen.

Veel bedrijven hebben geklaagd dat de beperkingen en handhaving van regels grillig en inconsistent zijn met sommige gebieden en bedrijven die het doelwit zijn van constante invallen, terwijl anderen lijken te mogen opereren terwijl de autoriteiten de andere kant opkijken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand  
Bron: The Pattaya Nieuws

Eén gedachte over “🎥 | Restaurant in Pattaya veranderd na de avondklok in een heuse nachtclub”

  1. ook bij het Pattaya news is er willekeur en word er de andere kant op gekeken ,alleen bij het kapitaal word er 2 oogjes dicht gedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!