Honderden vallende sterren laten zich vanavond laat in Thailand zien

THAILAND:- Vanavond laat als de donkerte zijn intrede in Thailand heeft gedaan, zal bij een heldere hemel een Geminiden-meteorenregen zichtbaar zijn.  

De hemelse vertoning vindt elk jaar plaats, meestal tussen 4 december en 17 december van elk jaar en is één van de beste gelegenheden om tientallen vallende sterren met het blote oog te zien.

In een bericht op Facebook heeft het Nationaal astronomisch onderzoeksinstituut van Thailand het publiek laten weten dat de Geminiden-meteorenregen maandag laat in de avond tot dinsdag in de vroege ochtend zichtbaar zal zijn.  Hoewel de sterrenregen naar verwachting maandagnacht rond middernacht begint.

De piek van de meteorenregen zal naar verwachting van 02.00 uur tot zonsopgang zijn.  De Geminid meteorenregen staat bekend als een van de meest briljante shows aan de nachtelijke hemel, met maar liefst 150 meteoren die elk uur van de bui met het blote oog zichtbaar zijn.  Het wordt beschouwd als de meest actieve en consistente meteorenregen van alle buien die jaarlijks plaatsvinden.

De vallende sterren worden veroorzaakt door het stof en puin dat wordt afgeworpen door een asteroïde genaamd 3200 Phaethon, die een baan heeft die langs de aarde strijkt en dichter bij de zon komt dan enige andere genoemde asteroïde.  De meteoren van Geminiden is een van de weinige die op aarde is waargenomen en niet afkomstig is van een komeet.  Het werd voor het eerst waargenomen in 1862, in tegenstelling tot andere meteorenregens die al eeuwenlang worden waargenomen.

Om morgenavond het beste zicht te krijgen en zoveel mogelijk vallende sterren te observeren, adviseerde NARIT mensen om een ​​locatie uit de buurt van stadslichten of andere omgevingsverlichting te zoeken.  Afgelegen gebieden geven sterrenkijkers de donkerste luchten om de beste uitzichten op de Geminid-meteorenregen te krijgen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand  
Bron: National News Bureau of Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!