Zwangere olifant in Chonburi doodgeschoten, de schutter opgepakt

CHONBURI:- Een 25-jarige zwangere olifant werd dood aangetroffen met verschillende schotwonden buiten een natuurreservaat in het Bo Thong-district, zeiden de autoriteiten zondag.

De dorpelingen vonden het karkas van het dier en alarmeerden parkwachters.  Het werd verondersteld afgelopen zaterdag tussen 04.00-17.00 uur gedood te zijn, zo vertelde khun Pitak Inthasorn, directeur van de Divisie voor natuurbehoud van het 2e wild beschermingskantoor in het district Si Racha in Chonburi.

Haar slagtanden werden verwijderd en overhandigd aan Khao Ang Rue Nai Wildlife Sanctuary in Chachoengsao, terwijl het karkas werd begraven in het natuurreservaat, zei hij.

Het dier is mogelijk van zijn kudde afgedwaald op zoek naar voedsel toen het werd neergeschoten, zo menen lokale functionarissen.

De politie van Bor Thong heeft inmiddels de verdachte, khun Amphon Samrej, 61, gearresteerd. Hij werd gearresteerd in een huis in hetzelfde gebied waar de olifant dood werd gevonden.

Reconstructie van de slachtpartij in het tambon Bor Thong

Confrontaties tussen mensen en olifanten in het oostelijke boscomplex nemen toe naarmate dieren de bossen verlaten naar nabijgelegen woonwijken op zoek naar voedsel.

De gevolgen variƫren van schade aan gewassen en eigendommen tot dodelijke aanvallen, zei Pitak.

 Het complex beslaat ongeveer 1,3 miljoen rai en biedt plaats aan ongeveer 323 olifanten. Er wonen echter naar schatting ongeveer 470 van hen in het gebied en velen zwerven rond op zoek naar voedsel.

Volgens het Departement van Nationale parken, afdeling fauna en flora, het DNP groeit de olifantenpopulatie in het land met 8% per jaar en is het aantal wilde olifanten in 69 nationale parken en bosreservaten 3.168-3.440.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: komchadluek 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: komchadluek.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!